ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Banatului, Î.P.S. Ioan Selejan, a fost invitat special, în data de 18 octombrie, la cea de a XIII-A ediție a ”Micului Dejun cu Rugaciune”, în cadrul Palatului Parlamentului. Prezența sa a fost remarcată, în special, de susținerea unui discurs în fața celorlalți invitați, cu tematica ”Uniunea Națională în Identitate Creștina”. 

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a subliniat în cadrul discursului, de  la Palatul Parlamentului, importanța Marii Uniri pentru creștinii români, anul acesta cunoscută sub denumirea de Centenar: ”Realizarea uniunii unui popor, nu este rezultatul unei acțiuni politice, militare sau diplomatice, ci este și rodul rugăciunii lui Hristos și-al fiilor unui neam”. Mitropolitul a ținut să adauge și faptul că Centenarul este rezultatul iubirii românilor ca popor, al limbii pe care aceștia o vorbesc, dar și a faptului că românii au reușit unirea cu Bucovina, Basarabia și Transilvania, fără a-și ucide rivalii pe alte teritorii, pentru extinderea spațiului.

Copleșit de emoții, Î.P.S. Ioan Selejan a rostit pe parcursul discursului, numele lui Eminescu ca simbol național și un adevărat patriot, și i-a îndemnat pe cei prezenți la păstrarea valorilor naționale, inclusiv a creștinismului.

Deși mai avea o conferință în străinătate, Î.P.S. Ioan Selejan a confirmat că a ales cu drag să susțina acest discurs în țara natală, deoarece , pentru el,  România este în prim-plan. La conferință, printre invitați s-au aflat și o parte dintre politicieni, care l-au susținut cu aplauze pe mitropolitul Banatului. 

A scris-o acum 18 ani, dar pare că-i de ieri. Adrian Păunescu strigă de dincolo de mormânt: Fii, Doamne, lângă noi, măcar acum, când sumbre acuzații se adună, ia-n mână crucea de la Est, ai grijă de Biserica străbună. În veci, ortodocși!