Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, își aniversează ziua de naștere alături de cei nevoiaşi, prânzind cu ei după inaugurarea și sfințirea cantinei sociale din Parohia timișoreană Iosefin.

Spaţiul destinat cantinei, amenajat în anul 2003, a fost extins în această toamnă, prilej cu care au fost executate lucrări capitale de renovare şi igienizare. De asemenea, parohia a suportat toate costurile necesare dotării cantinei cu maşină de gătit performantă, cu frigider, congelator şi cu toate obiectele necesare gătirii şi servirii mesei în condiţii igienico-sanitare corespunzătoare. Mâncarea gătită la cantina Parohiei Timişoara Iosefin ajunge, cu ajutorul voluntarilor şi al Societății Femeilor Creştin-Ortodoxe din Timişoara, la persoane fără posibilități materiale, vârstnice, bolnave sau fără aparținători. Periodic, acestora le sunt oferite și alimente neperisabile precum zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase etc.
 
Ioan Selejan împlinește sâmbătă, 14 noiembrie, 64 de ani. IPS Ioan a fost ales de către Sfântul Sinod în slujirea de Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului la 16 decembrie 2014.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews