ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, își aniversează ziua de naștere alături de cei nevoiaşi, prânzind cu ei după inaugurarea și sfințirea cantinei sociale din Parohia timișoreană Iosefin.

Spaţiul destinat cantinei, amenajat în anul 2003, a fost extins în această toamnă, prilej cu care au fost executate lucrări capitale de renovare şi igienizare. De asemenea, parohia a suportat toate costurile necesare dotării cantinei cu maşină de gătit performantă, cu frigider, congelator şi cu toate obiectele necesare gătirii şi servirii mesei în condiţii igienico-sanitare corespunzătoare. Mâncarea gătită la cantina Parohiei Timişoara Iosefin ajunge, cu ajutorul voluntarilor şi al Societății Femeilor Creştin-Ortodoxe din Timişoara, la persoane fără posibilități materiale, vârstnice, bolnave sau fără aparținători. Periodic, acestora le sunt oferite și alimente neperisabile precum zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase etc.
 
Ioan Selejan împlinește sâmbătă, 14 noiembrie, 64 de ani. IPS Ioan a fost ales de către Sfântul Sinod în slujirea de Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului la 16 decembrie 2014.