ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La sfârșitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anunțat inițiativa civică de modificare a Constituției lansată de către Coaliția pentru Familie. În luna noiembrie o coaliție formată din peste 40 de asociații a început să strângă semnături pentru precizarea în Constituția României a faptului că familia este formată din bărbat și femeie.

În condițiile în care în tot mai multe state europene au fost recunoscute familiile formate din persoane de același sex, Mitropolitul Banatului vrea ca în Constituție să se menționeze că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie.

”Este o inițiațivă civică pe care frații noștri care iubesc familia creștină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam și să scrie acolo în Constituție că familia creștină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură - familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu - bărbat și femeie. De aceea, dacă veți găsi tineri studenți care o să vă roage să semnați, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înșel, nu știu dacă nu săptămâna trecută, nu știu dacă nu Grecia a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulți credincioși și de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în fața sfântului altar al neamului nostru. Aici ați venit frățiile voastre și părinții domniilor voastre - bărbat și femeie”, a spus Ioan Selejan la sfârșitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, într-o înregistrare prezentată de pressalert.ro.

Săptămâna aceasta, Grecia a adoptat o lege care permite încheierea de parteneriate civile între persoane de același sex, în pofida protestelor și opoziției unor partide politice și a Bisericii Ortodoxe.

Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit încheierea unor astfel de parteneriate de către cuplurile de același sex, inclusiv în Marea Britanie, Spania și Cipru, însă subiectul rămâne în continuare controversat în numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE).