ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane au participat la ”Marșul pentru viață” organizat la Cluj-Napoca, în frunte cu Mitropolitul Clujului, IPS Andrei și cu PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.

Oamenii s-au adunat pentru a susține viața și a spune "stop" avorturilor.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a atras atenția că "nu s-ar prăbuși România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama, și unul pentru țară și biserică. Atunci nu ne-am prăbuși demografic. Din punct de vedere religios, avortul este un păcat strigător la cer".
 
„Cred, fără a avea posibilitatea de a face un sondaj, că cei aflați aici împărtășesc credința noastră. Tragedia este că nu cred neapărat că cei de aici fac avorturile. De-am fi în stare să pătrundem la sufletele celor care nu sunt aici și au făcut cele 22 de milioane de avorturi. Din punct de vedere pragmatic, țara nu s-ar prăbuși dacă toate tinerele familii din România ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama și unul pentru țară și Biserică. Dacă ar fi așa, atunci nu ne-am prăbuși demografic. Din nefericire, familii care au putere economică se limitează să aibă un copil, maximum doi și gata. Mulți dintre ei nu vor putea întemeia o familie și vedeți care este rezultatul. Ne doare inima și constatăm cum o sumedenie de sate dispar”, a spus mitropolitul Clujului.

De asemenea, cu ocazia manifestării s-a subliniat și faptul că scăderea natalității a devenit o problemă de siguranță națională a României.

"La sfârșitul anului 1990, România înregistra un număr de 992.256 avorturi, la o populație de 23 milioane. Populația României a scăzut în ultimii 24 de ani de la 23 milioane în 1990, la 19,9 milioane în 2014", a declarat David Ille, unul dintre organizatorii marșului.

Acesta a mai spus că numărul avorturilor în țara noastră este mult prea mare, amintind și faptul că în anii ‘90, România se afla "pe primul loc în Europa și pe locul 2 în lume la numărul avorturilor raportate la populație. Era ca și cum românii au înțeles că libertatea lor era libertatea de a-și ucide pruncii nenăscuți fără să înțeleagă că asta însemna și ruinarea viitorului".

Participanții au purtat mesaje ca: TU. EU. NOI. TOȚI. AM FOST ODATĂ EMBRIONI sau Avortul: o inimă oprită și o inimă rănită.
 
Câteva mii de oameni au participat la”Marșul pentru viață” în mai multe orașe din țară, între care Alba Iulia, Iași, Timișoara, Ploiești, Sibiu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews