ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane au participat la ”Marșul pentru viață” organizat la Cluj-Napoca, în frunte cu Mitropolitul Clujului, IPS Andrei și cu PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.

Oamenii s-au adunat pentru a susține viața și a spune "stop" avorturilor.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a atras atenția că "nu s-ar prăbuși România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama, și unul pentru țară și biserică. Atunci nu ne-am prăbuși demografic. Din punct de vedere religios, avortul este un păcat strigător la cer".
 
„Cred, fără a avea posibilitatea de a face un sondaj, că cei aflați aici împărtășesc credința noastră. Tragedia este că nu cred neapărat că cei de aici fac avorturile. De-am fi în stare să pătrundem la sufletele celor care nu sunt aici și au făcut cele 22 de milioane de avorturi. Din punct de vedere pragmatic, țara nu s-ar prăbuși dacă toate tinerele familii din România ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama și unul pentru țară și Biserică. Dacă ar fi așa, atunci nu ne-am prăbuși demografic. Din nefericire, familii care au putere economică se limitează să aibă un copil, maximum doi și gata. Mulți dintre ei nu vor putea întemeia o familie și vedeți care este rezultatul. Ne doare inima și constatăm cum o sumedenie de sate dispar”, a spus mitropolitul Clujului.

De asemenea, cu ocazia manifestării s-a subliniat și faptul că scăderea natalității a devenit o problemă de siguranță națională a României.

"La sfârșitul anului 1990, România înregistra un număr de 992.256 avorturi, la o populație de 23 milioane. Populația României a scăzut în ultimii 24 de ani de la 23 milioane în 1990, la 19,9 milioane în 2014", a declarat David Ille, unul dintre organizatorii marșului.

Acesta a mai spus că numărul avorturilor în țara noastră este mult prea mare, amintind și faptul că în anii ‘90, România se afla "pe primul loc în Europa și pe locul 2 în lume la numărul avorturilor raportate la populație. Era ca și cum românii au înțeles că libertatea lor era libertatea de a-și ucide pruncii nenăscuți fără să înțeleagă că asta însemna și ruinarea viitorului".

Participanții au purtat mesaje ca: TU. EU. NOI. TOȚI. AM FOST ODATĂ EMBRIONI sau Avortul: o inimă oprită și o inimă rănită.
 
Câteva mii de oameni au participat la”Marșul pentru viață” în mai multe orașe din țară, între care Alba Iulia, Iași, Timișoara, Ploiești, Sibiu.