ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Sfânta și Marea Joi din Săptămâna Patimilor, Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuț a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel mare unită cu Vecernia, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Înaltpreasfințitul Andrei a explicat cu acest prilej evenimentele petrecute în Sfânta și Marea zi de Joi, accentuând importanța Liturghiei și a Sfintei Euharistii: „În Joia Mare, Mântuitorul Iisus Hristos face patru lucruri mântuitoare: spală picioarele ucenicilor, instituie Sfânta Euharistie, în Ghetsimani se roagă pentru noi și pentru lumea întreagă și tot în Ghetsimani Mântuitorul este prins și dus de la Caiafa, la Pilat și apoi pe drumul Crucii”.

În cadrul slujbei de azi, Înaltpreasfințitul Andrei a sfințit Paștile, adică prescura și vinul, pe care credincioșii le vor primi în noaptea de Înviere.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului a săvârșit pentru al treilea an consecutiv ritualul spălării picioarelor, rememorând momentul spălării picioarelor Apostolilor de către Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, la Cina cea de Taină.