ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a transmis un mesaj privind Referendumul care va avea loc în 6-7 octombrie 2018, în care încurajează pe toți cetățenii, atât din diaspora cât și din țară, să voteze.

„Mă adresez pe această cale tuturor cu îndemnul și rugămintea fierbinte de a participa la Referendumul din 6-7 octombrie pentru modificarea Constituției”, a spus Mitropolitul Serafim în mesajul publicat pe site-ul Mitropoliei, scrie basilica.ro.

Ierarhul a semnalat faptul că în prezent în Constituție apare sintagma „unirea între soți” care, spune el, „poate da naștere la confuzii”. Însă, prin votul nostru, Legea fundamentală a României va preciza că familia este unirea între un bărbat și o femeie.

Mitropolitul Serafim a evidențiat că „nicăieri în Sfânta Scriptură nu se vorbește de soți, ci numai de bărbat și de femeie. Cartea Facerii ne spune că Dumnezeu a făcut pe om, bărbat și femeie” (1,27).

Ierarhul a subliniat ideea că definirea în Constituție a familiei naturale este foarte importantă pentru români „dar mai ales pentru copii, care vor fi feriți să alunece pe căi greșite în ce privește căsătoria și familia”.

Dumnezeu în nemărginita Sa bunătate ne iartă atunci când greșim, însă natura nu iartă niciodată, pe nimeni.

La finalul mesajului, Înaltpreasfinția sa a spus că în prezent în „Diaspora se află un sfert din cetățenii români cu drept de vot”. Tocmai de aceea „votul este extrem de important”.

„În nădejdea că veți face pentru Dumnezeu cât mai mulți efortul de a merge la vot în zilele de 6 și 7 octombrie, chem binecuvântarea Domnului peste toți”, a încheiat Mitropolitul Serafim al Germaniei.