ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, a îndemnat la rugăciune și împărtășanie mai deasă, pentru că „urmează zile grele”, informează agenția Basilica.

La finalul Sfintei Liturghii slujite cu ocazia Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, ÎPS Teofan a vorbit despre „valurile” care „se vor revărsa asupra noastră”.

„Nu se știe ce vremuri vor veni. Nu se știe ce alte valuri, într-o formă sau alta, se vor revărsa asupra noastră”.

„Este bine să ne întărim grupul de prieteni cu care ne regăsim în același duh al credinței”, a spus ierarhul. „Vai de cel singur atunci când vine valul!” a adăugat ierarhul.

„Dumnezeiasca Liturghie, rugăciunea și întărirea propriei familii și a grupului mare de oameni cu care ne regăsim în același duh să constituie elemente de rezistență pentru toate cele care sunt și cele care vor veni. Vremurile sunt așa cum sunt și mai bine să fim pregătiți și valul să nu vină, decât să vină valul și să ne găsească nepregătiți, singuri departe de Dumnezeu și de cei dragi nouă”, a adăugat el.

Vorbele Mitropolitului Moldovei vin în contextul în care în media se vorbește intens de un „al doilea val” al pandemiei cu coronavirus, în toamnă.

Biserica Ortodoxă abia a ieșit din restricțiile în care i s-a impus să nu mai slujească sfintele slujbe cu credincioși, în primă fază, iar apoi doar în afara lăcașului de cult.

Cătălin Raiu, reprezentantul României pentru libertate religioasă la OSCE, a scris că „recomandările„ statului român față de practica bisericească au reprezentat rodul unei gândiri, „ în contra sensului statului de drept”. „Fascinat de puterea sa despotică, statul s-a vârât în Potir recomandând abținerea de la Euharistie”, a notat el într-un articol publicat de ActiveNews.
 
„Cezarul ne reglementează Potirul”, a scris și editorialistul Anghel Buturugă pentru ActiveNews.