ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezent la Sfânta Liturghie de la Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani, ÎPS Teofan a accentuat faptul că purtători de biruință înseamnă ca fiecare om să aibă grijă de familia sa, de copiii săi, dar și să își asume responsabilitatea pentru rolul social pe care îl deține.

„El (Sfântul Gheorghe—n.r.) este numit purtător de biruință și, dacă-l cinstim, cum spune Sfânta Carte, să nu îl cinstim doar cu gura. Să încercăm a prelua din viața lui ceea ce putem și noi, la măsura noastră, împlini din ceea ce a împlinit el. Și cum putem noi fi purtători de biruință? Cei care sunt în lume, de asemenea, să aibă grijă de trei lucruri și prin aceasta devin purtători de biruință: bărbatul să se înțeleagă cu femeia lui, să fie cinstiți unul față de celălalt și prin asta devin purtători de biruință. Să fie născători și crescători de prunci, prin care orice om devine purtător de biruință și, acolo unde l-a așezat viața, la munca pe care o desfășoară pentru pâinea lui și a celor din casă, să își asume responsabilitatea pe care o are: de preot, de preoteasă, de primar, de parlamentar, de țăran, de muncitor. Această cea de-a treia latură, de asumare a responsabilității, înseamnă purtător de biruință”, a spus ÎPS Teofan conform Agerpres.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat slujba de Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al municipiului Botoșani, alături de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Prea Sfințitul Ioachim Băcăuanul, și episcopul de Tulcea, Prea Sfințitul Visarion.