ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a adresat vineri, 15 martie, un mesaj pro-viață despre dreptul copilului de a se naște. Această declarație a fost făcută în contextul pregătirilor întreprinse de tinerii ortodocși (alături de alți activiști creștini) pentru desfășurarea ediției din 2019 a „Marșului pentru viață”, cu tema „Unic din prima secundă”, organizat pe 23 martie în peste 500 de localități din România și Republica Moldova.

„Unul dintre adevărurile fundamentale ale lumii este cel legat de dreptul fiecărui copil de a se naște. Acest drept este mărturisit de Dumnezeu, de Biserică și de legea firii. În același timp, dreptul copilului de a se naște este din ce în ce mai contestat. Pe de o parte de măsuri legislative, administrative, uneori chiar medicale, iar pe de altă parte prin promovarea unei culturi centrate nu pe viață, ci pe moarte.

Adevăratul creștin este chemat să mărturisească dreptul fundamental al copilului de a se naște. O poate face prin nașterea de copii în propria sa familie sau prin mărturisirea acestui drept față de alți oameni.
În ziua de 23 martie de anul acesta, cu două zile înainte de sărbătoarea Bunei Vestiri, are loc în Iași și au loc în alte localități din Moldova și din întreaga țară procesiuni închinate dreptului copilului de a fi născut, de a trăi în această lume, de a se bucura de viață, drept pe care noi, cu mila Domnului, cei care suntem născuți l-am avut; și ce dar mai prețios considerăm în viața noastră decât darul vieții?

Participarea la această procesiune este semn că facem voia lui Dumnezeu, pe de o parte, iar pe de altă parte că nașterea fiecărui copil este o binecuvântare pentru familie, pentru Biserică, pentru țară, pentru lume. Dumnezeu să ne ajute să îndeplinim întru toate voia Lui!”, a îndemnat Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei într-o filmare distribuită de canalul YouTube Doxologia și pe portalul Doxologia, citată de Știri pentru Viață.