ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena de la Mănăstirea Simonopetra din Sfântul Munte Athos au fost aduse, vineri, la Catedrala Patriarhală.

Racla conține un un fragment din moaștele Sfintei, dar și un fragment din lemnul Sfintei Cruci. La Catedrala Patriarhală, sfintele moaște au fost întâmpinate de PF Daniel, Patriarhul României, dar și de mii de credincioși.

"Avem în Sfânta Maria Magdalena pilda credincioşiei şi în vremuri grele, nu doar atunci când ne merge bine. Ea a fost printre puţinele persoane care au stat sub Crucea Mântuitorului Iisus Hristos. Apostolii au fugit, dar Maica Domnului, singurul Apostol care a rămas - Sfântul Ioan Evanghelistul şi Femeile Mironosiţe au văzut Taina morţii Lui pe Cruce. Şi ele s-au învrednicit să fie primele care au văzut şi Taina Învierii Lui din morţi. Sfânta Maria Magdalena ne arată, deci, legătura dintre Crucea şi Învierea lui Hristos”, a spus PF Daniel.

Mii de pelerini s-au închinat Sfintelor Moaște, până la ora 17:00, atunci când au fost duse la Mănăstirea Pantocrator - Drăgăneşti Vlaşca din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului. Acolo va rămâne până luni, 19 octombrie 2015, când delegaţia Mănăstirii Simonopetra se va întoarce în Sfântul Munte Athos.