ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zece din cele 12 hoteluri deținute pe litoral de frații Micula au rămas fără certificatul de clasificare și au fost amendate cu 50.000 de lei, în urma unui control al ministerului Turismului, prin care au fost descoperite mai multe nereguli, informează Profit.ro. 

Potrivit legii, patronii hotelurilor pot constesta sancțiunea în 15 zile de la înmânarea sau comunicarea procesului verbal. În aceste condiții, reprezentanții agențiilor de turism susțin că unitățile pot rămâne deschise până la finalul sezonului, dacă procesele se vor prelungi. 

Frații Micula se află în proces cu statul român, iar unul dintre ei a declarat, pentru Profit.ro, că sancțiunile aplicate hotelurilor sunt de fapt o răzbunare din partea autorităților. 

„Așa consideră ei că trebuie să se comporte și nu-i interesează ce pagube le fac firmelor, dar probabil că adevărul va ieși la suprafață. Tot ceea ce trebuie legal vom proceda împotriva lor, pentru că astfel de oameni nu se gândesc la binele nimănui, ci procedează după interese proprii", a declarat Viorel Micula.

În decembrei 2013, frații Ioan și Viorel Micula au câștigat la Curtea de Arbitraj de la Washington un proces împotriva Româniai, ca urmare a sistării unui program de facilități fiscale. Ei ar trebui să primească despăgubiri de circa 376 milioane lei, plus penalități. Curtea Constituțională a stabilit însă că statul român nu este obligat să plătească această sumă.