ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele săptămâni s-a declaşat o adevărată cruciadă împotriva poporului grec. În acest război al editorialelor a fost luat la ţintă şi poporul român. Cei mai vehemenţi critici au fost aşa-zişii formatori de opinie cu vederi de dreapta. Voi arăta ce înseamnă DREAPTA pentru Moise Guran şi Lucian Mândruţă. I-am ales pe cei doi pentru că ei, fără să-şi dea seama, reprezintă exact ceea ce spun că urăsc.
 
Ei se pricep la toate, dovadă stau scrierile lor: avioane, economie, politică, Simona Halep şi orice alte subiecte vreţi voi. Ei sunt grecii români, plătiţi regeşte de companii aflate în insolvenţă, asupra cărora pluteşte spectrul falimentului sau cărora Guvernul României le-a şters cu buretele datorii de miliarde. 

Lucian Mândruţă, omul care făcea plecăciuni în faţa lui Adrian Năstase, care se îmbăia în costum pentru audienţă sau fugea cu pantalonii în vine prin coclaurile din Mogoşoaia, are tupeu să vorbească despre "un furt la scară naţională", referindu-se la votul de duminică din Grecia. Domnul online manager la Ringier nu scrie însă niciun cuvânt de JAFUL pe care Adrian Sârbu l-a dat bugetului de stat în perioada în care a lucrat la Mediafax. Sau despre datoriile de miliarde pe care guvernul condus de către Adrian Năstase le-a şters celor de la Pro Tv, acolo unde domnul analist presta la pupitrul ştirilor sau la emisiunea "După 20 de ani". Probabil că atunci vedea altfel viaţa. Ca grecii.

Este şi cazul lui Moise Guran, cei doi promovându-se de altfel reciproc pe Facebook, un veritabil cross-promo. Guran, economist de televizor, îşi umflă conturile cu bani de la popor şi de la buget. Nu, nu e nicio glumă. Marele antreprenor dă lecţii de economie pe banii noştri, el exprimânu-şi ideile geniale la TVR, televiziunea publică la care contribuie toţi românii. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, TVR este într-o situaţie critică, aşa cum e şi Grecia. Datoriile împing TVR spre faliment, dar, ca un veritabil grec, Moise Guran se face că nu ştie de unde îi vin banii şi ce probleme sunt cu cel care îl plăteşte. Înainte de asta, "economistul'' a prestat și la Felix Voiculescu, un alt reper moral al societății. Moise are şi sponsori de renume, cum ar fi compania OMV. Ştiţi care, cea făcută cadou de Năstase austriecilor şi de la care soţia lui MRU ia (sau lua, nu se ştie) sume uriaşe.
 
Dar Moise continuă să dea lecţii de viaţă. În ultima sa postare de pe blog povesteşte o chestiune de familie, apoi trece la ceea ce e şi el, un asistat social. Doar că el ia mii de euro, în timp ce amărâţii de la sate se "lăfăie" cu 350 lei pe lună....Asta a ajuns marea problemă a României. Oare Moise ştie cât este în Suedia venitul mimin garantat? În fine... Cum să faci însă un titlu de glorie din faptul că bunicul tău a fost primul înscris la CAP, în condiţiile în care alţii erau ÎMPUŞCAŢI pe câmp sau fugeau cu anii prin munţi si mlaştini tocmai ca să scape de colectiv? Nu-l judecăm pe bunicul lui Guran și nimeni nu știe ce ar fi făcut în locul său, doar facem o constatare.
 
În loc de P.S.
 
Statistici Eurostat și OECD îi dau pe greci pe primul loc la numărul de ore lucrate în Europa: 44,5 ore pe săptămână. În timp ce Germania are 41,5, iar România 40,4. Aşa că mai uşor cu pianul pe scări. Faptul că acolo au fost nişte interese care au dus Grecia la situaţia de azi nu ne dă nouă dreptul să judecăm.