ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru al cincilea an consecutiv Fundația Antibiotice „Știință și suflet” a organizat campania „Dăruiește din suflet! Fii și tu Moș Crăciun!” în parteneriat cu Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Campania a fost adresată copiilor din familii foarte numeroase cu 7, 8 sau 9 frați din localitățile rurale ale județul Iași: Cuza Vodă, Vlădeni, Traian, Dobrovăț, Mogoșești Galata, Bivolari, Șerbești, Feredeni – Deleni.

Cei 80 de copii cu vârste între 1 și 14 ani au așezat pe hârtie tot ce-și doresc să primească de la Moșul. Emoționantele lor scrisorele au ajuns apoi în mâinile mai multor angajați ai companiei Antibiotice care și-au asumat cu entuziasm rolul de „spiriduși” ai Moșului, îndeplinind copiilor întocmai dorințele.

Provenind din medii defavorizate copiii și-au dorit lucruri simple: penare, ghiozdane, haine, ghetuțe, cărți cu povești, păpușele sau mașinuțe, fructe și dulciuri, însă Moșul și spiridușii lui s-a străduit să le ofere mai mult decât atât.

„Ca de obicei această campanie care ne-a făcut să ne reîntoarcem cu mintea și sufletul, în timp, la vremea copilăriei. Am reușit astfel să aducem un dram de bucurie unor copii la care Moșul poate nu a venit niciodată până acum sau nu l-au vazut din cauza faptului ca nu au lumină electrică în locuință.”, a declarat Ioana Tode, președinte Fundația „Antibiotice-Știință și Suflet”.

În cadrul festivității ce s-a desfășurat pe 18 decembrie 2017 copiii s-au bucurat să îl întâlnească, mulți dintre ei pentru prima dată, pe Moș Crăciun și pe unii dintre spiridușii care le-au îndeplinit dorințele. În semn de mulțumire, micuții au împărțit din belșug zâmbete luminoase și au interpretat scurte momente artistice cu colinde de Crăciun.