ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru al cincilea an consecutiv Fundația Antibiotice „Știință și suflet” a organizat campania „Dăruiește din suflet! Fii și tu Moș Crăciun!” în parteneriat cu Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Campania a fost adresată copiilor din familii foarte numeroase cu 7, 8 sau 9 frați din localitățile rurale ale județul Iași: Cuza Vodă, Vlădeni, Traian, Dobrovăț, Mogoșești Galata, Bivolari, Șerbești, Feredeni – Deleni.

Cei 80 de copii cu vârste între 1 și 14 ani au așezat pe hârtie tot ce-și doresc să primească de la Moșul. Emoționantele lor scrisorele au ajuns apoi în mâinile mai multor angajați ai companiei Antibiotice care și-au asumat cu entuziasm rolul de „spiriduși” ai Moșului, îndeplinind copiilor întocmai dorințele.

Provenind din medii defavorizate copiii și-au dorit lucruri simple: penare, ghiozdane, haine, ghetuțe, cărți cu povești, păpușele sau mașinuțe, fructe și dulciuri, însă Moșul și spiridușii lui s-a străduit să le ofere mai mult decât atât.

„Ca de obicei această campanie care ne-a făcut să ne reîntoarcem cu mintea și sufletul, în timp, la vremea copilăriei. Am reușit astfel să aducem un dram de bucurie unor copii la care Moșul poate nu a venit niciodată până acum sau nu l-au vazut din cauza faptului ca nu au lumină electrică în locuință.”, a declarat Ioana Tode, președinte Fundația „Antibiotice-Știință și Suflet”.

În cadrul festivității ce s-a desfășurat pe 18 decembrie 2017 copiii s-au bucurat să îl întâlnească, mulți dintre ei pentru prima dată, pe Moș Crăciun și pe unii dintre spiridușii care le-au îndeplinit dorințele. În semn de mulțumire, micuții au împărțit din belșug zâmbete luminoase și au interpretat scurte momente artistice cu colinde de Crăciun.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews