ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat duminică, la Pro TV, că nu va fi reintrodus stagiul militar obligatoriu și a precizat că are pregătită o strategie de promovare a profesiei de militar, care să fie cât mai atractivă atât pentru serviciul activ, cât și pentru potențiali rezerviști militari.

”Nu ne gândim deloc în momentul acesta la așa ceva (la introducerea stagiului militar obligatoriu - n.r.), dar suntem foarte preocupați de faptul că de la suspendare - serviciul militar obligatoriu nu este eliminat, este suspendat -  nu am acționat imediat pentru a crea o rezervă în locul celor care făceau serviciul militar obligatoriu”, a declarat, duminică la Pro Tv, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, conform News.ro

El a precizat că Legea rezerviștilor voluntari va intra în vigoare de anul viitor și astfel se va asigura o pregătire periodică suficientă, legea fiind concepută să asigure acest deficit de militari în condiții realiste, iar cei care vor să treacă prin ciclul de pregătire vor fi plătiți cu un procent din salariul mediu pe economie.

”Am început să conștientizăm și să și facem ceva în această direcție de anul trecut când am venit cu o formulă adaptată realităților societății noastre, anume cu Legea rezerviștilor voluntari. Legea va intra însă în vigoare de la 1 ianuarie 2017, însă avem pregătite măsurile pentru implementarea ei, inclusiv suportul bugetar pentru asigurarea unei formule de pregătire periodică suficientă pentru acești rezerviști voluntari. (...) Cei pe care îi vizăm vin din două proveniențe - unii care au făcut serviciul militar și au un corp de bază de pregătire și cei care vin fără background militar și pentru care pregătirea este un pic mai exigentă”, a precizat Motoc.