ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muftiul Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România, a ales să-și facă lucrarea de doctorat la Facultatea de Teologie din Constanța, păstorită de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, informează Constanța News.

Tema aleasă de de muftiu este legată de "Drepturile omului conform Dreptului Islamic și Dreptului Canonic”.

Arhiepiscopul Tomisului se declară impresionat de tema aleasă de muftiu pentru că ambele religii privesc omul cu respect și în egalitate. Totodată, IPS Teodosie a declarat că musulmanii din Dobrogea sunt niște oameni foarte calzi, care sar întotdeauna în ajutorul celorlalți.

"Musulmanii de aici din Dobrogea sunt niște oameni foarte calzi. Ei întotdeauna sunt cu ajutorul. Noi știm că de când a început libertatea în Dobrogea, acești credincioși musulmani de etnie turco-tătară au dat ajutor la biserici. Nu există chiar niciun diferent între creștinii ortodocși și musulmani, iar pentru mine, domnul Muftiu este un om foarte apropiat, cu care facem cele ale semenilor noștri în comun. Milostenia este, și în ortodoxie și în islam, fapta cea mai plăcută lui Dumnezeu și oamenii se înfrățesc atunci când își fac bine unii altora. Noi ne simțim atât de aproape pentru că dacă ne-a așezat unii lângă alții, înseamnă că noi trebuie să respectăm această iubire de semeni care nu cunoaște bariere nici de etnie, nici de credință”, a declarat IPS Teodosie.

Muftiul Iusuf Muurat spune că a fost atras de pe vremea studenției de Istoria Religiilor. La rândul său, acesta a subliniat buna conviețuire care există între creștinii și musulmanii din Dobrogea.

"Ceea ce ne bucură pe noi, musulmanii din Dobrogea, este că trăim cu frații noștri creștini într-o bună conviețuire. Ne mândrim de acest model pe care Înalt prea Sfinția Sa, eu și reprezentanții celorlalte culte încercăm să-l promovăm și este o mândrie că suntem cetățeni români și putem să ne promovăm identitatea noastră religioasă pe aceste meleaguri din Dobrogea”, a declarat muftiul Iusuf Muurat.