Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un mandat la șefia BNR, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit unor surse politice, propunerea în Coaliție a venit din partea șefului Senatului. Mandatul de guvernator al lui Isărescu expiră în această toamnă. Într-un text postat pe Facebook,  avocatul Gheorghe Piperea se declară revoltat de această prelungire a mandatului lui Mugur Isărescu la șefia BNR.

„Protestez public contra re-desemnarii ca guvernator al BNR a lui "Manole” Isarescu, dar mai ales, protestez contra modului ocult in care se face re-selectarea sa, plus "selectia” oamenilor agreati de (ne)maria sa, faraonul, pentru consiliul "sãu” de administratie. 
Pentru orice post de manager al unei institutii publice sau societati de stat se face un proces de selectie. Nu si pentru postul etern rezervat lui "Manole”. Si nici pentru camarila sa, bine selectata, pã algoritm, de putere si "opozitie”. 
Este penibil din punctul de vedere al oricarui set de reguli de guvernare corporatista sau de management al functiei publice sa rezervi conducerea unei organizatii esentiale a unui stat unui singur ins si cascioarelor si camarilelor crescute ca ciupercile in jurul zisului ins. BCE, OECD, FMI, BM, CE, ar trebui sa intre in pamant de rusine pentru ca permit asa ceva. 
Debitorii captivi la banci si opozantii "ciumei rosii” ar trebui sa se felicite ca, intr-adevar, au "rapus” puterea lui Dragnia (not).
Legile si hotaririle judecatoresti defavorabile consumatorilor vor ramane asa cum sunt. Ceea ce se si planificase, deja„, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews