ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un mandat la șefia BNR, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit unor surse politice, propunerea în Coaliție a venit din partea șefului Senatului. Mandatul de guvernator al lui Isărescu expiră în această toamnă. Într-un text postat pe Facebook,  avocatul Gheorghe Piperea se declară revoltat de această prelungire a mandatului lui Mugur Isărescu la șefia BNR.

„Protestez public contra re-desemnarii ca guvernator al BNR a lui "Manole” Isarescu, dar mai ales, protestez contra modului ocult in care se face re-selectarea sa, plus "selectia” oamenilor agreati de (ne)maria sa, faraonul, pentru consiliul "sãu” de administratie. 
Pentru orice post de manager al unei institutii publice sau societati de stat se face un proces de selectie. Nu si pentru postul etern rezervat lui "Manole”. Si nici pentru camarila sa, bine selectata, pã algoritm, de putere si "opozitie”. 
Este penibil din punctul de vedere al oricarui set de reguli de guvernare corporatista sau de management al functiei publice sa rezervi conducerea unei organizatii esentiale a unui stat unui singur ins si cascioarelor si camarilelor crescute ca ciupercile in jurul zisului ins. BCE, OECD, FMI, BM, CE, ar trebui sa intre in pamant de rusine pentru ca permit asa ceva. 
Debitorii captivi la banci si opozantii "ciumei rosii” ar trebui sa se felicite ca, intr-adevar, au "rapus” puterea lui Dragnia (not).
Legile si hotaririle judecatoresti defavorabile consumatorilor vor ramane asa cum sunt. Ceea ce se si planificase, deja„, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook.