ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Comisiei de Control al SRI, Adrian Țuțuian, a declarat că există anumite informații conform cărora multinaționalele sunt implicate în protestele care au loc în aceste zile în România.

Acesta a mai precizat că „multinațonalele sunt deranjate de modificările care urmează să fie făcute la Codul fiscal, care privesc impozitarea profitului, lucru ce ar fi benefic României”. El a mai subliniat că asemenea informații trebuie verificate.

„Într-un ziar din Prahova, se spune că angajații unei companii multinaționale și-au trimis angajații la protest. Este o chestiune care ține de securitatea națională. Trebuie să o verificăm. Dan Andronic preciza într-un articol că mai multe companii multinaționale au dat liber sau au plătit ore suplimentare unor angajați, motivate că sunt deranjate de modificările care urmează la Codul fiscal și deranjate de punerea în aplicare a unei directive europene care privește impozitarea profitului la locul unde profitul este realizat și care aduce beneficii acestei țări. Din acestă perspectivă vreau să avem o discuție în comisia de specialitate, să ne lămurim dacă există vulnerabilități majore legate de securitatea țării”, a precizat Adrian Țuțuianu la Antena 3.

Totodată, șeful Comisiei de Control al SRI a mai menționat că este „obligat să ia aceste informații în considerare” și să le verifice.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews