Pe fondul ultimelor atentate din Franța și Belgia, românii par că încep să-i izoleze pe musulmanii din țara noastră.

Dacă, în general, se vorbește despre agresiuni comise de musulmani la adresa cetățenilor din țările unde au fost primiți cu statut de refugiat, în țara noastră se pare că lucrurile încep să stea taman invers. Musulmanii încep să fie izolați de ceilalți români, probabil pe fondul asocierii islamului cu terorismul.

De curând, în metroul bucureștean, s-a petrecut următorul episod. La oră de vârf, în vagoanele pline-ochi cu oameni obosiți după opt ore de muncă și nerăbdători să ajungă acasă, două femei musulmane s-au așezat pe banchetă. Liniștite, fără să deranjeze pe nimeni. În clipa următoare, în jurul lor s-a făcut gol, la propriu. Fără să existe vreun semn de complicitate între călători, deși nu aveai loc să arunci un ac, nimeni nu s-a așezat pe locurile rămase neocupate. Cei mai obosiți dintre ei se sprijineau de bare, de tot ce găseau la îndemână, doar să nu se afle în vecinătatea acelor femei.

Din păcate, evoluția evenimentelor din ultima perioadă se răsfrânge și asupra musulmanilor din România. Dacă acum câțiva ani, cazurile de agresiune erau aproape inexistente, se pare că de la începutul lui 2016 s-ar fi petrecut trei astfel de episoade.

Asociația "Surori Musulmane" a raportat că două tinere de 18 ani, ce purtau văl islamic, ar fi fost agresate de un grup de tineri în București, pe Calea Moșilor. Cazul este cercetat și de Poliția Capitalei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews