ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au închiriat Opera Română sau Conservatorul pentru a fima videoclipuri, maneliștii au ajuns și în Muzeul Satului.

În curtea Muzeului Satului, printre obiectele de patrimoniu, s-au filmat în urmă cu trei ani cel puțin trei videoclipuri ale unor maneliști. Contactați de către jurnaliștii TVR, realizatorii videoclipurilor au refuzat orice dialog. Din ceea ce spun apropiați ai lor, ar fi existat o aprobare. Recunosc însă că nu ar putea prezenta vreun contract încheiat cu reprezentanții muzeului.

"Manelele nu sunt absolut deloc specifice satului românesc", a declarat la TVR Paula Popoiu, directorul Muzeului Satului.

"Pot retrage melodiile de pe YouTube, aștept și scuze. După aceea, conflictul se va stinge. Dacă nu, vom convoca avocații și vom da în judecată această casă de discuri", a mai spus  Paula Popoiu.

Muzeul Satului din București este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Capitală.  Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936. Atmosfera se aseamănă mai mult cu cea a unui parc natural decât cu cea a unui muzeu, fiind reconstruite aproximativ toate elementele ce puteau aduce aminte de vremurile de demult și de atmosfera pitorească.