ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Director al Asociației NEAMUNIT a emis următorul comunicat de presă.

„Având în vedere situația ultimelor luni din țara noastră, dominate de tensiuni străine de interesul național, Asociația NEAMUNIT aduce în atenția publicului următoarele precizări:
 
Cu toată aprecierea față de manifestarea liberă a fiecărui cetățean, ca drept consfințit de Constituție, ne manifestăm îngrijorarea față de eventualele incidente ce ar putea apărea pe fondul acestor manifestații și care ar putea produce grave tulburări cu repercusiuni severe asupra echilibrului social. Drept urmare, facem apel la unitate și discernământ pentru a putea depăși împreună cu bine aceste tensiuni sociale.

De asemenea, ținând cont de faptul că mulți dintre dumneavoastră ne-ați scris împărtășindu-ne indignarea, solicitându-ne lămuriri cu privire la apariția numelui nostru în cursul protestelor și în special în cadrul mesajelor cu tentă de instigare, este de datoria noastră să vă aducem următoarele precizări de fond.

DECLARAȚIE OFICIALĂ

Începând cu anul 2013, Asociația NEAMUNIT are personalitate juridică și este înscrisă sub această denumire în Registrul persoanelor juridice fără scop patrimonial din România. De la înființare, Asociația NEAMUNIT își urmărește scopul declarat: întărirea conștiinței naționale, civice și morale a românilor de pretutindeni și nu își propune sub nici o formă realizarea unor scopuri politice.

Toate acțiunile realizate de Asociația NEAMUNIT până în prezent au fost desfășurate numai pentru atingerea obiectivului propus, în spiritul legii și cu respectarea tuturor dispozițiilor legale. În acest sens, Asociația și-a înregistrat denumirea de „NEAMUNIT” la Oficiul de Stat de Invenții și Mărci în Buletinul Oficial din 13.11.2015, sub număr depozit M201507525.
 
Asocierea numelui nostru prin folosirea sintagmei #NEAMUNIT cu acțiunile din spațiul public din ultima vreme este făcută fără acordul nostru și nu implică în niciun fel participarea membrilor Asociației NEAMUNIT. De asemenea, precizăm faptul în situația în care simpatizanți ai Asociației NEAMUNIT au luat parte la manifestații, aceștia au făcut-o în nume personal, nicidecum în calitate de reprezentanți ai Asociației noastre.
 
Pe această cale ne exprimăm dezacordul în legătură cu utilizarea fără drept a numelui Asociației noastre – NEAMUNIT, în spațiul public real și virtual, în contextul tulburărilor din ultima perioadă.

Ne rezervăm dreptul de a acționa prin toate mijloacele legale împotriva persoanelor fizice și juridice, particularilor și organizațiilor, care se folosesc astfel de denumirea NEAMUNIT, ilegitim și ilegal”, se precizează în comunicatul semnat de Consiliul Director al Asociației NEAMUNIT.