ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Promulgarea legii cunoscută drept "legea antilegionară" de către președintele Iohannis stârnește reacții din ce în ce mai vehemente.

O astfel de reacție îi aparține nepotului lui Gigi Becali, Lucian. Acesta a postat pe o rețea de socializare un mesaj foarte dur împotriva acestei legi. Acesta spune că se dorește ascunderea adevărului istoric despre Mișcare Legionară.

"Eu ințeleg faptul că Mișcarea Legionară, Holocaustul și Mareșalul Antonescu sunt subiecte dificile, răspândite de anumiți indivizi cu scopul de a le accentua un fals patriotism, anti-semitismul și rasismul. Pe de alta parte, nu imi fura mie istoria ca cetățean, Klaus Iohannis, că de bine de rău nu citim doar ce s-a editat de către comuniști și mai apoi de părți terțe ce au dorit îngroparea adevărului...mai știm și noi una alta despre perioada interbelică și cel de-al Doilea Război.

Acum eu mă întreb... Nae Ionesco, Petre Țuțea, Mircea Eliade și mulți alti membrii, parte a elitei intelectuale ce s-au asociat cu Legionarii de-a lungul timpului, fără a fi părtași la actele violente, ci mai degrabă la ideologia propriu zisa.. pe ei ii putem glorifica? Să se condamne securiștii, președintii, politicienii care au avut legatura cu Partidul Comunist, nu să rupem o parte din istoria noastră pe care nu vrem să o cultivăm deoarece n-am mai fi sclavii puterii de peste Atlantic dacă ar răsări cel mai mic gand de patriotism. Că pe baza acestor idei a stat Legiunea, nu pe actele de violenta și crimele politice (pe care le-aș glorifica si AZI daca s-ar petrece in zilele noastre) !!!!", a scris el pe facebook.

Familia lui Becali a fost afectată de persecuțiile comuniste, aceștia fiind deportați pe motive de simpatizare cu Mișcarea Legionară. Gigi Becali s-a născut în regim de detenție la Zagna.