Arhitectul Horia Creangă a fost principalul susținător al modernizării arhitecturii în România și a reușit să alinieze Capitala, în anii ’30, la tendințele internaționale.
 
Promotor al arhitecturii moderne în România, a construit mai multe edificii administrive, social-culturale, industriale, dar și clădiri de locuințe (cea mai cunoscută fiind blocul ARO). 

Blocul Patria, Teatrul Giulești, Halele Obor, Uzinele Malaxa, Palatul Culturii din Cernăuţi, vilele luxoase din zona Aviatorilor, dar și locuințele sociale pe care le-a proiectat Horia Creangă se numără printre primele construcții moderniste din România.
 
Imobilele gândite de nepotul lui Ion Creangă stau și astăzi mărturie a unei viziuni inovatoare, de la care a pornit o întreagă apocă arhitecturală.

Horia Creangă a luptat pe front în Primul Război Mondial, a căzut prizonier, a urmat studiile la Bucureşti, le-a absolvit la Paris, a avut doi copii şi a murit în plină putere de creaţie, la 51 de ani. 

Povestea lui Horia Creangă, ahitectul care a moștenit de la ilustrul său bunic firea exuberantă și imaginația, omul care și-a sfidat contemporanii și le-a lăsat urmaşilor un patrimoniu artistic esențial, sâmbătă, la ora 14.30, la „Digicult”.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.