ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectorii ISU au controlat cluburile, sălile de cinematograf și restaurantele din București, după ce tragicul eveniment de la clubul Colectiv s-a soldat cu zeci de morți. Printre neregulile găsite de aceștia se numără: lipsa hidranților și căi de evacuare înguste.

Astfel, în urma controalelor desfășurate, în perioada 5-9 noiembrie, în 33 de locații, au fost descoperite 129 de deficiențe privind cerinţele de securitate la incendiu, 30 de operatori economici fiind amendaţi cu 205.000 de lei, se arată într-un comunicat al ISU, citat de b1.ro.

În unele dintre localurile cotrolate au fost găsite, printre nereguli: căi de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale combustibile; uşă de evacuare care se deschidea în sens invers direcţiei de deplasare a persoanelor către exterior; materiale din lemn neignifugate, la plafon sau pe scara de evacuare; lipsa hidranţilor interiori, neechiparea sau nemarcarea corespunzătoare a acestora; nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate; exploatarea conductorilor electrici neprotejaţi corespunzător; neefectuarea verificărilor periodice la instalaţiile de gaze şi de electricitate.

ISU Bucureşti - Ilfov a precizat că va continua controalele şi în zilele următoare şi va prezenta vineri un raport privind măsurile dispuse şi amenzile aplicate.