Inspectorii ISU au controlat cluburile, sălile de cinematograf și restaurantele din București, după ce tragicul eveniment de la clubul Colectiv s-a soldat cu zeci de morți. Printre neregulile găsite de aceștia se numără: lipsa hidranților și căi de evacuare înguste.

Astfel, în urma controalelor desfășurate, în perioada 5-9 noiembrie, în 33 de locații, au fost descoperite 129 de deficiențe privind cerinţele de securitate la incendiu, 30 de operatori economici fiind amendaţi cu 205.000 de lei, se arată într-un comunicat al ISU, citat de b1.ro.

În unele dintre localurile cotrolate au fost găsite, printre nereguli: căi de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale combustibile; uşă de evacuare care se deschidea în sens invers direcţiei de deplasare a persoanelor către exterior; materiale din lemn neignifugate, la plafon sau pe scara de evacuare; lipsa hidranţilor interiori, neechiparea sau nemarcarea corespunzătoare a acestora; nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate; exploatarea conductorilor electrici neprotejaţi corespunzător; neefectuarea verificărilor periodice la instalaţiile de gaze şi de electricitate.

ISU Bucureşti - Ilfov a precizat că va continua controalele şi în zilele următoare şi va prezenta vineri un raport privind măsurile dispuse şi amenzile aplicate.