ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorul Ștefan Mindea a devenit cunoscut în România după ce a ales să se întoarcă în țară, cu familia, după 35 de ani petrecuți în SUA.

S-a mutat cu familia la Constanța și s-a inscris la Teologie. L-a simtit pe Dumnezeu alături atunci când salva vieți, spune Ștefan Mindea. Acum  slujește într-un lăcaș românesc, mai exact la biserica "Sfânta Maria" din Constanța.

"Nu e o rutină, un teatru, chiar simt ce fac mă bucur foarte mult de acest prilej, faptul că pot să slujesc este cea mai mare bucurie pe care o am. Depășește neurochirurgia 1000 la 1, nu se compară", spune profesorul Mindea.

"Părinții mei ne învățau ca să fim mândri că suntem români și să nu căutăm doar să ne integrăm în societatea Americană ca și americani. Deci, vorbeam românește acasă, făceam parte din grupul folcloric în Chicago, echipa de dansuri. Aveam această tangență cu cultura și identitatea de a fi român. România este o țara cu oameni pașnici cu oameni prietenoși, oameni cu suflet bun, oameni cu omenie și oameni inteligenți care au trecut prin foarte multe vremuri grele dar au învins orice prin credința lor”, mai adaugă medicul pentur reporterul Pro TV..  

Ștefan Mindea relatează ce l-a făcut să revină acasă: "Dupa o vizită în România, unde am văzut condițiile slabe în neurochirurgie, m-am gândit noi suntem îndatorați la neamul nostru într-un sens. Ce-ar fi dacă toți oamenii calificați ar părăsi țara. Cine mai are grijă de mama, de tata, de bunici? Dacă vorbim de medici.”

A durat 1 an pentru ca statul român să-i recunoască studiile din SUA. Apoi a făcut un credit pentru a cumpăra aparatură ultrasofisticată să-l ajute la operații, pe care le face, în prezent, într-un spital privat din Constanța.