ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2017, intrarea în drepturi a iernii pare să nu fi luat prin surprindere autoritățile, dar mai degrabă pe unii români, care s-au arătat șocați că ninge și e frig în ianuarie. Aceștia, nemulțumiți că nu se mai pot deplasa la fel de repede prin oraș sau că trebuie să aibă grijă de copiii pe care-i lăsau până acum în seama școlii, au aruncat cu venin în dreapta și-n stânga.

Artistul Nicu Alifantis s-a arătat nedumerit de reacțiile vitriolice ale unor concetățeni de-ai noștri, afirmând într-o postare pe facebook că iarna a fost mereu la fel, doar reacțiile noastre în fața naturii s-au schimbat radical.

 

„Pe vremea copilăriei mele cam așa arătau iernile și nimeni nu era atât de-nverșunat. Și-atunci se închideau școlile, oamenii ajungeau greu la lucru, iar drumurile erau închise. Ei și? Era iarnă… 
Nimeni nu ura pe nimeni, nu se-auzeau înjurături, vecinii se ajutau între ei, chiar dacă uneori o mai boscorodeau în barbă pe Baba Iarnă. 
Acum, mai tare decât viscolul și gerul de afară, mă înspăimântă înghețul din sufletul oamenilor…”, a scris autorul „Emoțiilor de toamnă” pe facebook.
 
Postarea a fost ilustrată cu această fotografie: