ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul USR Nicușor Dan a părăsit o ședință a conducerii partidului și a anunțat verbal că demisionează din funcția de președinte, a spus Cristian Ghinea la Digi 24.

Anunțul a venit după ce liderii USR au votat pentru ca partidul să se poziționeze împotriva revizuirii Constituției, poziție cu care Nicușor Dan nu este de acord.

Cristian Ghinea și Nicușor Dan au avut adesea poziții divergente în ultima vreme.
 
Camera Deputaților a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” și 13 abțineri, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pe tema definiției familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituție urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că referendumul ar putea avea loc în această toamnă.