ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se apropie Sfânta Parascheva și încep atacurile tefeliștilor (tinerii frumoși și liberi) la adresa „pupătorilor de moaște”.

Eu, personal, sunt un dușman declarat al oricărei forme de Creștinism care nu este conștientizat cu mintea și cu sufletul și care nu e asumat. A te declara creștin și a nu depune efortul intelectual constant de a îți înțelege și aprofunda credința este, după mine, cel mai mare păcat pe care îl poți comite împotriva sufletului tău, după păcatul sinuciderii, desigur…

Cultul sfinților, pelerinajele, actele de asceză și de devoțiune au însoțit credința în Dumnezeu și istoria evreilor și apoi a creștinilor până în zilele noastre.

Sutele de mii de români care se vor închina (au fost deja „contabilizați” 24 de mii) până duminică la moaștele sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, vin cu diverse probleme și necazuri, cu diverse crezuri și superstiții.
Însă ei, împreună, adunați acolo, cu păstorii lor, nu fac altceva decât să afirme o identate: cea creștină.
A merge la marile praznice și sărbători, a merge în pelerinaje e o manifestare identitară. E mult mai ieftină, morală, pașnică, decentă, consolidatoare sufletește, decât alte manifestări identitare, precum meciurile de fotbal ale microbiștilor, festivalurile de muzică și concertele la modă ale tefeliștilor și hipsterilor.

Agresivitatea tefelistă față de creștinii practicanți este din mai multe puncte de vedere necinstită.
Mai întâi pentru că încalcă flagrant toată bălăria tefelistă cu „toleranța”, cu „respectul față de alteritate”, „corectitudine politică”, etc. Deci își încalcă propriile principii.

Mai apoi pentru că e un efort imbecil de a submina chiar copacul pe a cărui cracă stai- doar așa, pentru că acel copac este…”uncool”. Această manie revoluționară, de la iluminism încoace, de a submina propriile temelii, a avut cele mai teribile consecințe din istorie- nimic, chiar nimic nu ne poate face să credem că rezultatele tefeliștilor vor fi mai morale și mai puțin sângeroase decât ale înaintașilor lor: iacobinii, comuniștii și fasciștii.
În sfârșit, pentru că suferă de păcatul tipic al acestui melanj ideologic la modă acum: nu e rațional.
De ce i-ar deranja pelerinajul de la sfânta Parascheva?

Spre deosebire de petrecăreții de la …Untold, pelerinii nu distrug liniștea unui cartier. Și chiar, că vorbeam de Untold:
Prima zi de pelerinaj la Iași s-a petrecut fără evenimente majore.
Prima zi de Untold a fost cu 125 de persoane care au primit primul ajutor- majoritatea pentru că se „cam” îmbătaseră, 9 persoane au fost arestate pentru posesie -trafic de droguri serioase (la cele neserioase nici nu au mai pierdut vremea polițiștii- că riscau să aresteze jumătate din festival)….

Deci nu e așa că ar cam trebui să vă gândiți de două ori înainte să fiți răutăcioși și ironici cu pelerinii?
E drept, presa mainstream, nu a ironizat nici pe bețivii, nici pe drogații, nici pe snobii care ascultau muzică pentru că așa e…cool. Și trebuie să îți placă dacă e cool, nu? :)

Așa cum nu se leagă nici de băieții îmbrăcați în prostituate de la paradele gay.

Însă consideră demn de interesul ochiului său critic doar dacă două băbuțe se calcă pe bătături ca să ajungă la moaște, sau dacă vreo persoană de la coada de la pelerinaj, leșină de oboseală și are nevoie de ajutor medical….
E drept, presa mainstream nu e interesată nici de faptul că prin intermediul Curții Constituționale, mai întâi, apoi cu ajutorul celorlalte instituții ale sale, Statul român își bate joc de semnăturile a 3 milioane de români (16 la sută din populația țării) pentru că, nu e așa? nu sunt….cool.
 
Articol preluat de pe blogul autorului