Pe 10 septembrie, în România, va avea loc un concurs național de dans sportiv la bară, iar în cadrul acestui eveniment vor dansa și copii.

Această informație a fost lansată de către ziarul Adevărul, care preciza și că cei mai mulți concurenți s-au înscris la categoria de vârstă 6-12 ani.

În urma rezultatelor concursului de sâmbătă, câștigătoarea la categoria profesioniști a "Miss pole dance România” va participa la campionatul mondial "World pole dance Championship”, care va avea loc anul acesta în România, pe 16 septembrie, tot la Palatul Național al Copiilor, precizează sursa citată.

Organizatoarea, Nadia Buduruși, își propune să „elimine stereotipurile față de acest sport” și să ducă la crearea unei „culturi a toleraței și diversității”.

Stereotipurile la care se referă organizatoarea sunt legate de faptul că acest „sport” își are originea în dansul din barurile de striptease, având o evidentă conotație sexuală.

O mămică, Luna Ametcea, a scris că nu se poate elimina conotația sexuală din spatele acestei activități.

„Nu mi-aș încuraja fetița să practice acest sport. Parcă îl și văd pe taică-su, dar nu aplaudându-i performanța, ci bătându-i pe ăia care se holbează.[...] Deși a apărut de ceva vreme acest "sport” și oamenii tot încearcă să îi dea alt sens și altă conotație decât acela de dans în barurile de striptease, nu știu dacă într-adevăr cineva se poate uita la o evoluție la bară fără să îi dea o conotație sexuală. Recunosc că eu nu pot și nu mi se pare tocmai potrivit pentru copii. Hai să recunoaștem că fix din barurile de striptease se trage și să nu ne mai chinuim să-i dăm alt sens”, a scris ea pe blogul personal.   
 
Nu este prima oară când în România apare așa ceva, astfel de evoluții fiind promovate de emisiunea „Românii au talent” de la Pro TV.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews