ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se pare că banul public a fost cheltuit iresponsabil la Opera Națională din București. Conform 101reporteri.ro, care citează un raport al Curții de Conturi, sub conducerea fostului director general Răzvan Ioan Dincă și al directorului economic Georgeta Petrescu, Opera Națională București a încheiat cu compania Orange România S.A. un contract de telefonie mobilă pentru 564 numere de telefon pentru care urma să achite abonamente lunare, plus telefoane mobile de ultimă generație.

Atât abonamentele, cât și telefoanele mobile au fost împărțite echipei manageriale a ONB, dar și rudelor directorilor, persoanelor fizice autorizate care prestau pentru ONB, agenților economici, dar și angajaților Ministerului Culturii.

Echipa de control a remarcat și faptul că pentru abonamentul telefonic al salariatului Johan Kobborg au fost angajate și plătite depășiri în valoare de 13.899,54 lei, pentru recuperarea carora nu au fost dispuse măsuri.

"Ne asumăm neregula constatata și vom lua măsurile legale pentru remedierea abaterii, stabilirea prejudiciu lui și recuperarea lui. Arătăm că deja dl. Johan Koborg s-a angajat în scris să achite datoria sa”, au transmis angajații de la ONB către echipa de control.

Fostul director general interimar al ONB, Tiberiu Soare, a precizat că până la data când a preluat mandatul nu s-a recuperat nici un prejudiciu, iar din informațiile sale Johan Koborg nu și-a achitat datoria.