ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drama familiei Bodnariu din Norvegia a trezit spiritul solidarității și a creat coeziune printre românii din țară și străinătate. Un sprijin pentru Famila Bodnariu, dar și pentru celelalte familii aflate în aceeași situație, vine de la Oradea, acolo unde a avut loc un miting de susținere la care au participat mii de orădeni.

După acest miting, rectorul Universității Emanuel, Paul Negruț, cotat drept unul dintre cei mai influenți români la Casa Albă s-a implicat în cazul Bodnariu, discutând cu mai multe oficialități din Congresul Statelor Unite pentru a cere sprijin în relația cu autoritățile norvegiene.

„Săptămâna trecută, în Washington DC, Dr. Paul Negruț, Rector al Universității Emanuel din Oradea, împreună cu Dr. Paul Susman, avocat și parte din echipa de coordonare și inițiativă a cazului Bodnariu și Dr. Ilie Soritau, Prorector la Universitatea Emanuel au avut întrevederi cu oficialități și demnitari ai Congresului Statelor Unite, pentru a cere sprijin în relația cu autoritățile norvegiene, în vederea reunificării familiei Bodnariu și a celorlalte familii de români cărora li s-au luat copiii. Suntem încurajați de deschiderea, preocuparea și promisiunile de implicare care au fost exprimate”, se arată într-un comunicat, conform bihon.ro.