Mai mulți membri ai organizației Noua Dreaptă a protestat marți, în fața Muzeului Național al Țăranului Român, față de proiecția filmului „120 Battements par minute/ 120 de bătăi pe minut”.

Protestul a început la ora 18:00 și a durat 143 de minute, cât are și filmul, fiind autorizat de către Primărie. „Mama, tata, frate, sora, nu Sodoma și Gomora”, „Nu căsătoriilor și adopțiilor homosexuale” și „Rușine, Cristian Mungiu”, se poate citi pe pancartele celor de la Noua Dreaptă.

Tudor Ionescu, liderul Noua Dreaptă, a ținut un discurs în care a atacat conducerea muzeului: „Este a treia provocare într-o singură lună, al treilea film cu tematică homosexuală la Muzeul Țăranului Român. Conducerea interimară a muzeului e implicată în această provocare - o doamnă pe nume Liliana Passima - care e direct vinovată de programarea unor astfel de filme aici”, informează News.ro.

Membrii Noii Drepte afirmă că s-ar fi așteptat să vadă anul acesta la cinematograful Muzeului Țăranului Român „filme dedicate Centenarului Marii Uniri", se arată pe site-ul oganizației. 

Ei argumentează prin faptul că "difuzarea unor astfel de pelicule într-un muzeu al tradițiilor, al spiritualității tradiționale românești este o provocare ieftină prin care se testează răbdarea românilor, se urmărește provocarea majorității creștine din România și se întinează memoria lui Horia Bernea, pe care activiștii homosexuali nu îl pot ierta pentru cuvintele sale mai actuale ca niciodată: „Știu că lumea e condusă, în bună măsură, de o mafie homosexuală".

Pe 4 februarie, câteva zeci de persoane au întrerupt proiecția filmului 120 BPM la MȚR. Oamenii au venit cu icoane și mesajul „România nu e Sodoma” și au cântat Troparul "Înălțării Sfintei Cruci”. Proiecția a fost oprită, dar la câteva zile Cristian Mungiu a anuțat reprogramarea filmului pentru 20 februarie.
 
 
 
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews