ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți membri ai organizației Noua Dreaptă a protestat marți, în fața Muzeului Național al Țăranului Român, față de proiecția filmului „120 Battements par minute/ 120 de bătăi pe minut”.

Protestul a început la ora 18:00 și a durat 143 de minute, cât are și filmul, fiind autorizat de către Primărie. „Mama, tata, frate, sora, nu Sodoma și Gomora”, „Nu căsătoriilor și adopțiilor homosexuale” și „Rușine, Cristian Mungiu”, se poate citi pe pancartele celor de la Noua Dreaptă.

Tudor Ionescu, liderul Noua Dreaptă, a ținut un discurs în care a atacat conducerea muzeului: „Este a treia provocare într-o singură lună, al treilea film cu tematică homosexuală la Muzeul Țăranului Român. Conducerea interimară a muzeului e implicată în această provocare - o doamnă pe nume Liliana Passima - care e direct vinovată de programarea unor astfel de filme aici”, informează News.ro.

Membrii Noii Drepte afirmă că s-ar fi așteptat să vadă anul acesta la cinematograful Muzeului Țăranului Român „filme dedicate Centenarului Marii Uniri", se arată pe site-ul oganizației. 

Ei argumentează prin faptul că "difuzarea unor astfel de pelicule într-un muzeu al tradițiilor, al spiritualității tradiționale românești este o provocare ieftină prin care se testează răbdarea românilor, se urmărește provocarea majorității creștine din România și se întinează memoria lui Horia Bernea, pe care activiștii homosexuali nu îl pot ierta pentru cuvintele sale mai actuale ca niciodată: „Știu că lumea e condusă, în bună măsură, de o mafie homosexuală".

Pe 4 februarie, câteva zeci de persoane au întrerupt proiecția filmului 120 BPM la MȚR. Oamenii au venit cu icoane și mesajul „România nu e Sodoma” și au cântat Troparul "Înălțării Sfintei Cruci”. Proiecția a fost oprită, dar la câteva zile Cristian Mungiu a anuțat reprogramarea filmului pentru 20 februarie.