ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul manager interimar al Spitalului Clinic Colentina va fi începând de luni, 16 ianuarie, dr. Silvi Ifrim, prin decizie a primarului general al Capitalei.
 
Astfel, Silvi Ifrim este medicul cunoscut în spațiul public și ca „medicul vedetelor”, după ce a ajutat mai multe figuri cu notorietate din România să slăbească. Cristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4, și Bodo, solistul trupei Proconsul, au slabit cu ajutorul aceluiași medic nutriționist, dr.Silvi Ifrim.

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila” din București, dr. Silvi Ifrim este medic primar de medicină generală, medic specialist în Diabet, Nutriție și Boli metabolice, având competențe în ecografie generală și vasculară. În anul 2004 a devenit doctor în științe medicale, iar în 2007 a obținut competențe în managementul spitalelor, ambele în cadrul UMF „Carol Davila” București.
 
Cu excepția primilor doi ani de stagiatură și a ultimelor opt luni în care a ocupat poziția de manager al Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, doctorul Silvi Ifrim și-a desfășurat activitatea, timp de 30 de ani, în Spitalului Clinic Colentina. Începând din anul 2002, dr. Ifrim a condus compartimentul și secția de Diabet, nutriție și boli metabolice.
 

Scandalul de la Institututul de Geriatrie „Ana Aslan”

Silvi Ifrim a fost numită manager al Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” în aprilie 2016 de către Guvernul Cioloș. Activitatea acesteia la conducerea institutului a fost contestată de o parte a angajaților instituției. Nemulțumirile acestora au culminat cu o serie de proteste inițiate în toamna anului trecut, în care au susținut că noul manager, Silvi Ifrim, în funcție de la finalul lunii aprilie, „va distruge această legendă a medicinei din România” (n.r. Institutul Ana Aslan).
 
Aceste evenimente au apărur după ce Ifrim a venit cu propunerea de restructurare a angajaților și revocare din funcție a directorului medical al institutului la momentul respectiv.
 
Valul de proteste a succedat ultima ședință a Comitetului Medical a Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan din august 2016, când noul manager, la vremea respectivă, Silvi Ifrim, a propus de câteva ori desființarea Institutului sau schimbarea destinației și a specialității acestuia. În acest context, Federația Patronatelor de Turism din România s-a raliat și ea protestului și a solicitat Guvernului Romaniei să intervină.

Silvi Ifrim a răspuns acestor acuzații, afirmând „că nu toți salariații sînt în grevă și că a călcat pe un viespar întreținut de cîțiva oameni din conducere,cărora le dispar privilegiile și rețelele. Ana Aslan este un loc cu întîmplări misterioase, chiar și după standardele labirintice ale sistemului sanitar din România.Curtea de Conturi și Corpul de Control al ministrului Vlad Voiculescu au cerut toner de rezervă în imprimantă ca să poată lista tot ce au găsit la Ana Aslan. Și n-au descoperit tot”, susținea Silvi Ifrim în luna octombrie 2016.

Drept urmare, ca urmare a sesizărilor făcute de Silvi Ifrim și în urma evaluării activității sale la conducerea institutului, Ministrul Sănătății a reconfirmat-o în funcția de manager pe Silvi Ifrim în data de 27 octombrie. 

Totuși, cadrele Institului care s-au declarat nemulțumite de inițiativele lui Silvi Ifrim au acuzat-o pe aceasta în continuare, solicitând înlocuirea ei, acuzând-o că a întocmit un raport de audit intern care conține date ireale.

„Acolo erau chestiuni legate de alte servicii decât de corpul medical. Niște chestiuni legate de achiziții, legat de alte lucruri care nu țin deloc de corpul medical, dar au fost prezentate în așa fel încât să arunce o lumină negativă asupra activității medicale. Trebuie să citim cu atenție raportul, să vedem ce conține tot, în întregime și partea care ne privește pe noi. Noi avem niște încasări din venituri proprii, adică nu de la Casa de Asigurări, peste trei milioane de lei anual. Din aceste încasări, s-a hotărât în Consiliul Medical ca, mulțumită că au depus efort aici o serie de colegi, să i se ofere o dată pe an fie celor care sunt pensionari, adică celor care sunt angajați la Institut sau unor rude de-a lor. Nu e vorba despre ce se spune acolo, că persoane neasigurate sau așa mai departe. Și nu sunt din banii de la Casa de Asigurări, adică din banii pacienților, asta să fie clar", a declarat, Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan" pe 31 octombrie 2016.

Pe de altă parte, actualul manager interimar, Silvi Ifrim, a precizat că i s-a cerut plecarea ca să nu continue demersul de „eficientizare" a instituției.

„Ei vor un singur lucru, să părăsesc acest post pentru a nu continua demersurile de eficientizare și transparentizare a cheltuielilor Institutului și de rentabilizare a acestuia. Sigur că sunt atinse privilegiile care le au acum geriatrii. Acum nu se știe cât costă tratamentul unui pacient, nu există un buget de venituri și cheltuieli a fiecărei secții, practic, nu se face nicio responsabilizare a medicilor. Întrebarea e ce a făcut domnul Prada până acum, de ce nu a făcut contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate? Cei care au lăsat de izbeliște Institutul sunt, de fapt, cei care acum țipă la ușă «demisia»”, a fost răspunsul lui Silvi Ifrim.