ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2015, în Ungaria s-au înregistrat cu 23% mai puține avorturi decât în 2010, iar în primul trimestru al anului 2016 tendința a continuat cu o scădere de încă 4% față de anul trecut, arată Hungary Today. În Ungaria este permis avortul la cerere până la 12 săptămâni, uneori și mai târziu.

Din 2012, în Constituția Ungariei se spune că „viața embrionică și fetală este îndreptățită la protecție și respect din momentul concepției”, dar nu s-a dat o lege specifică împotriva avortului la cerere.

Statistici publicate în revista The Lancet arată că în 2014 s-au avortat 56 de milioane de copii, mai mulți decât în deceniul anterior. Cu toate acestea, un procent mai mic de femei fac avort, potrivit stiripentruviata.ro.
 
Un raport recent al Institutului Guttmacher, organizație pro-avort, arată că rata avortului scade în întreaga lume (de la 40 la 35 de avorturi la 1.000 de femei), mai ales în Europa. Doar numărul efectiv de avorturi la nivel global este mai mare, deoarece și populația este mai numeroasă.