E greu să înțelegem crucea altuia, dacă nu am trecut prin această experiență noi înșine. Cu toate acestea, cu ajutorul propriilor lupte și a crucii pe care o ducem fiecare, putem învăța să apreciem luptele pe care le duc alții, scrie The Ascetic Experience, care a publicat recent o serie fotografii impresionante din vizita lui Mihai Neșu pe Sfântul Munte Athos.
Ȋntr-una din imagini, Starețul Efrem Vatopedinul îi dăruiește lui Neșu metanierul său. 

„Deși noi nu putem cunoaște luptele personale ale aproapelui nostru, putem încerca să înțelegem crucea fratelui nostru, apropiindu-ne cu umilință. Recunoașterea sinceră a propriei noastre slăbiciuni ne va ajuta să înțelegem slăbiciunea lui, și astfel învățăm să împarțim unul altuia crucile.

Dacă nu reușim să recunoaștem propria noastră slăbiciune, atunci nu putem împărtăși cu adevărat slăbiciunea altora. Nu-i ajutăm să-și poarte cruci lor, iar ei sunt împiedicați să o poarte pe a noastră. Rămânem singuri în lacrimile izolării noastre.

În Crucea Lui Hristos, toate crucile noastre sunt unite. În iubirea Lui, le vom ridica împreună; în această durere împărtășită, ne găsim harul și bucuria Lui Dumnezeu”, scrie The Ascetic Experience.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Show total la gala dedicată lui Mihăiță Neșu. Mesajul emoționant transmis de fostul fundaș al Stelei


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews