ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O bacteria extrem de periculoasă a fost descoperită la Spitalului din Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Aceasta poarta denumirea de piocianic și a fost indentificată pe lenjeria unui pat, dar și în corpul unui pacient operat la unitatea medicală, informează Mediafax.

Personalul medical al Spitalului din Roșiorii de Vede este acuzat, totodată, că fumează în cabinet. Acesta se apără în legătura cu bacteria piocianic și susține că se afla deja în corpul pacientului, de cum a fost internat, în urma efectuării unor probe.

„Pacientul a venit săptămâna trecută cu un abdomen acut chirurgical. În urma anamnezei și examenului clinic, am ajuns la concluzia că are nevoie de un tomograf. După tomograf s-a constatat că are un ulcer perforat cu peritonită, drept pentru care a fost nevoie de intervenție chirurgicală. S-a intrat cu el în sală și în urma intervenției s-a descoperit că acel ulcer perforat se complicase cu peritonită. S-au luat probe și s-a constatat la laborator că este vorba de acel piocianic. Acum trebuia să vedem dacă era a pacientului sau luat din altă parte. Asa că ne-am făcut autocontrolul. Am recoltat probe din spital. În urma acestor probe, care au ieșit negative, am ajuns la concluzia că pacientul avea deja această infecție în organism. Este foarte adevărat că în luna noiembrie s-a descoperit această bacterie pe lenjeria din spital, dar s-a raportat, s-au luat măsuri, s-a făcut dezinfecția", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului din Roșiorii de Vede, Andra Priboi, care este și șef al secției de gardă a unității spitaliceșt.

Totuși, în luna noiembrie, aceeași bacterie a fost semnalată pe lenjeria din spital.

Primarul orașului Roșiorii de Vede, Valerică Cîrciumaru, a declarat, sâmbătă, că bacteria a dispărut în urma unei dezinfecții: „M-a sunat managerul spitalului și m-a informat despre bacteria aceea. Dar mi-a spus că s-a găsit la un pacient, nu în spital. La un pacient. Piocianicul acesta a fost găsit și în spălătorie acum ceva vreme și s-a făcut dezinfecția, s-au luat probe și n-au mai ieșit, iar acum a apărut la pacientul acesta”, a spus edilul.

La același spital, pacienții se plâng că personalul medical fumează în cabinete.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews