ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o licitație din Boston s-a vândut o bucată din...Lună. Oamenii de știință au descoperit în Africa o parte din Lună sub forma unui meteorit și au decis să o scoată la vânzare, potrivit ȘtirileProtv.ro

O bucată de Lună care a căzut pe Pământ sub forma unui meteorit a fost vândută cu peste 600.000 de dolari la o licitație din Boston, Massachusetts, ce a avut loc vineri, relatează Sky News. Bucata de Lună a fost descoperită în Mauritania,  pe coasta de veste a Africii, în 2017 și a fost denumită „The Moon Puzzle” (Puzzle-ul de pe Lună).   Firma de licitație a cerut pentru partea de Lună 500.000 de dolari, dar a primit mai mult decât ceea ce a preconizat, respectiv 612.500 de dolari .

„The Moon Puzzle”  este considerată una dintre cele mai importante fragmente lunare descoperite vreodată, datorită mărimii ei.

 

1 septembrie: Invadarea Poloniei de către Germania. În mai puțin de o lună, naziștii și sovieticii sărbătoreau împreună ocuparea Poloniei. Începutul celui de-al doilea război mondial