La o licitație din Boston s-a vândut o bucată din...Lună. Oamenii de știință au descoperit în Africa o parte din Lună sub forma unui meteorit și au decis să o scoată la vânzare, potrivit ȘtirileProtv.ro

O bucată de Lună care a căzut pe Pământ sub forma unui meteorit a fost vândută cu peste 600.000 de dolari la o licitație din Boston, Massachusetts, ce a avut loc vineri, relatează Sky News. Bucata de Lună a fost descoperită în Mauritania,  pe coasta de veste a Africii, în 2017 și a fost denumită „The Moon Puzzle” (Puzzle-ul de pe Lună).   Firma de licitație a cerut pentru partea de Lună 500.000 de dolari, dar a primit mai mult decât ceea ce a preconizat, respectiv 612.500 de dolari .

„The Moon Puzzle”  este considerată una dintre cele mai importante fragmente lunare descoperite vreodată, datorită mărimii ei.

 

1 septembrie: invadarea Poloniei de către Germania. În mai puțin de o lună, naziștii și sovieticii sărbătoreau împreună ocuparea Poloniei. Începutul celui de-al doilea război mondial


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews