ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatoarea și realizatoarea de televiziune Dana Deac a dezvăluit că după zece ani cancerul a recidivat și recent a suferit o intervenție chirurgicală.

Dana Deac a hotărât să-și spună povestea pe propriul blog în speranța că va fi o sursă de inspirație pentru oamenii care nu văd soluția din pricina grijilor.

În textul „Pentru cei care nu văd soluția", Dana Deac a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer tiroidian și a fost operată la Spitalul Memorial din Instanbul.    

„În luna iunie am primit vestea că biopsia unui nodul tiroidian anunța un nou cancer. De data aceasta geografia bolii mele mă ducea în Turcia. Am primit din nou ajutor. Spitalul Memorial din Istanbul îmi oferea șansa unei operații în timp util și în condiții excepționale. Am intrat din nou în lupta pe care am mai dus-o de atâtea ori", scrie Dana Deac pe blogul personal, lansat la scurt timp după operația suferită la mijlocul lunii august.    

Realizatoarea TV a aflat la sfârșitul anului 2007 că are cancer la sân și a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale. În textul de pe blog, Dana Deac le-a mulțumit celor care i-au fost alături în luptă, precizând că și notorietatea a jucat un rol important în vindecarea ei.  

„Când esti pe micul ecran, viața ta nu-ți mai aparține în totalitate. Ești expus și acest fapt vine la pachet cu notorietatea. Cancerul meu în formă de fluture ar fi fost cunoscut doar de cei apropiați mie. Campania declanșată în presă pentru a fi ajutată finaciar, suportul primit din partea Fundației Renașterea au contat extrem de mult pentru însănătoșirea mea. Ce a urmat de atunci ține de o istorie personală pe care am împărțit-o cu tot atâția îngeri, așa îmi place mie să le spun, dar și cu tot atâția detractori. Am trecut prin multe în acești zece ani. Dar retragerea mea nu a fost totală. Nu am răspuns niciodată cu aceeași monedă celor ce mi-au produs suferință. Încercările prin care am trecut m-au înțelepțit. Mi-au arătat adevărata valoare a vieții. Sunt unul din oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri și victorii, dar fără să fi câștigat bătălia în mod definitiv", scrie Dana Deac.  

 „Eu nu îndemn pe nimeni să refuze iradierile, dar merg pe ideea onestității"


Invitată în emisiunea „La Măruță", difuzată de Pro TV, Dana Deac a explicat că noul cancer l-a făcut din cauza iradierilor: „Eu, după prima operație, am respectat protocolul, am făcut iradieri, am făcut atâtea câte trebuie făcute. Am făcut, evident, și chimioterapie. Nimeni nu mi-a spus că în urma iradierilor e posibil să faci un alt tip de cancer. Iată că după atâția ani am făcut a cincea oară cancer. De data asta medicii cu care am vorbit și care nu au fost puțini au fost foarte senini și mi-au spus: Știți de ce ați făcut din nou cancer? Pentru că ați făcut iradieri. Conform protocolului medical..."  

„Toate etapele prin care am trecut au fost în conformitate cu protocolul medical, nu pot spune că a greșit cineva. Nu mi s-a spus după iradierile pe care le-am făcut pentru cancerul la sân că se poate dezvolta un cancer tiroidian, asta nu mi s-a spus. Acum, când l-am făcut, mi s-a spus cu detașare: din cauza acelor iradieri ați făcut acest cancer tiroidian. Eu nu îndemn pe nimeni să refuze iradierile, eu merg pe ideea onestității, să i se spună omului. De data aceasta mi s-a spus așa: dacă faceți iradierile cu iod, trebuie să alegeți între două tipuri de cancer – dacă nu faceți iradierile, puteți face cancer în zona gâtului, dacă faceți iradierile, este posibil să faceți un cancer de glandă salivară sau leucemie. Iată, ai această «șansă» de a alege între cancere…toate chestiunile astea sunt dure, dar e bine ca oamenii să le cunoască", a mai adăugat Dana Deac.

Dana Deac a declarat și că secția de chirurgie a Spitalului Parhon a fost închisă în luna august, ceea ce a forțat-o să caute ajutor în Instanbul, unde s-a și operat în condiții foarte bune. „Mă voi întoarce în Instanbul pentru a face iradierile. De data asta o altă ironie: nu poți scăpa de acest cancer decât dacă faci iradieri", a spus Dana Deac. 
 
Dana Deac este cunoscută pentru producții TV precum „Prezentul simplu", „Cafeaua cu sare", „Cutia neagră", „60 de minute cu Dana Deac" și „Reporter Tele 7 abc". A obținut patru premii APTR și un premiu al Clubului Român de Presă.