ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anchetă la o grădiniță din Vaslui, după ce o educatoare ar fi lovit și zgâriat o fetiță, iar apoi i-ar fi acoperit rana cu fond de ten. 

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a declanșat o anchetă la o grădiniță din municipiul Vaslui, unde o educatoare este acuzată că ar fi lovit și zgâriat o fetiță de patru ani, iar apoi i-ar fi acoperit rana cu fond de ten pentru a nu fi observată de către părinții copilei.

Cercetările au fost începute în urma reclamației făcute de către mama fetiței, care a sesizat că fiica sa a fost agresată fizic de către o educatoare de la Grădinița nr. 9 din Vaslui. Acesta susține că educatoarea ar fi mascat copilei rana din apropierea ochiului, acoperind-o cu fond de ten.

În apărarea sa, educatoarea a spus că, de fapt, fetița ar fi fost lovită de un coleg de grupă, iar ea a intervenit pentru a aplana conflictul. Femeia susține că l-a prins pe băiețel de mână pentru a nu o mai lovi pe copilă. Ulterior, educatoarea ar fi pus degetul pe zgârietura de lângă ochi, care ar fi fost provocată de colegul fetiței, moment în care aceasta a simțit că o doare.

"Imediat după incident, doamna educatoare spune că ar fi aplicat  un unguent special pentru zgârieturi pe rana fetiței, nicidecum cu fond de ten. Vom merge la grădinița respectivă pentru a sta de vorbă cu copiii care au asistat la incident și vom convoca și o ședință cu părinții. Este prematur să ne pronunțăm acum cine este vinovat de incident”, a declarat pentru News.ro inspectorul școlar pe învățământ preșcolar din cadrul ISJ Vaslui, Zoe Popescu.