ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O plantă cumpărată dintr-un supermarket era să-i aducă moartea unei femei. Aceasta a vrut să cumpere turmenic, însă a ajuns acasă cu cassava, o plantă otrăvitoare, dacă este consumată crudă. Femeia nu a știut, iar după câteva felii s-a intoxicat, anunță Pro TV.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz, în care femeia a fost cât pe ce să se otrăvească după ce a consumat acea rădăcină exotică.

Femeia a scris întreaga poveste pe Facebook:

"Am mers la cumpărături într-un centru comercial. (...) Ajungând la raionul de fructe și legume am observat o chestie asemănătoare turmericului, și pentru că nu am găsit deasupra nicio etichetă cu denumirea ”plantei" respective, am presupus că e turmeric. Știam că are multe beneficii pentru sănătate și l-am achiziționat".

Deși a observat că planta nu are culoarea portocalie în interior, așa cum este turmenicut, dar tot a mâncat.

„Avea un gust ușor dulceag, suculent. Am mâncat liniștită vreo trei patru rondele, după care m-am întrebat ce beneficii are pentru sănătate. Am luat bonul fiscal și am găsit denumirea ”cassava". Am citit pe internet, constatând îngrozită că această plantă consumată în stare crudă este otrăvitoare”, a continuat femeia.

„Imediat am consumat apa cu sare și mi-am provocat vărsături, însă chiar și așa, am început să mă simt rău! Așa se face că în scurt timp am ajuns la spital, doctorul de la toxicologie menționandu-mi că dacă aș fi consumat toată rădăcina aș fi pășit în ”lumea celor drepți”. Mi s-a administrat oxigenoterapie, am fost monitorizată, mi s-au pus seruri și mi s-au efectuat teste de sânge", a mai precizat ea.

Femeia a ajuns la Spitalul Floreasca, internată la toxicologie doua zile, cu amețeli și tulburări neurologice.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a retras produsul de la comercializare din magazinul respectiv și a declansat o anchetă.