O femeie de 62 de ani din Oradea trebuie să le dovedească autorităţilor că trăieşte, pentru a-şi putea încasa pensia. Şi asta după ce femeia a rămas fără bani timp de două luni pentru că în actele Casei de Pensii şi la Poştă figurează ca decedată. Instituțiile dau vina una pe alta.

Pentru Floarea Valcan, problemele au început luna trecută. Poştaşul nu i-a mai adus cuponul de pensie, aşa că a mers să-şi verifice cardul. Nu avea nici un ban. Situaţia s-a repetat şi în septembrie.

„Mergând de vreo trei-patru ori la bancomat să îmi ridic pensia, îmi indica: ne pare rău, 0 lei și, sigur, după două zile de încercări, m-am dus la sucursala CEC. Acolo o doamnă amabilă s-a uitat în acte și a văzut că sunt sistată din luna august”, povestește femeia.

S-a dus să ceară lămuriri la Casa de Pensii Bihor. Acolo a aflat că în documentele instituţiei figurează ca decedată. De parcă nu era suficient, pensionara spune că funcţionarii Casei de Pensii i-au cerut să demonstreze cu acte că este în viaţă pentru a-şi putea primi banii.

„Pe drumuri, apoi completări și du-te și vino la certificate de deces, că nu am certificat de deces, la Poliție că nu îmi este sistat buletinul”, mai spune Floarea Valcan.

Cel mai devreme femeia și-ar putea recupera pensiile restante la jumătatea lunii viitoare.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews