ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din București a relatat într-un mesaj publicat pe Facebook reacția poliției după ce a reclamat că apartamentul mamei lui a fost spart. „Cinci apartamente sparte numai azi. Să mulțumiți PSD-ului, doamnă!”, i-au transmis agenții.

Oamenii legii au făcut referire la legea recursului compensatoriu promovată de ministrul Tudorel Toader, în urma căreia au ieșit din închisoare, în câteva zile, peste 500 de deținuți.

„Cam așa s-a încheiat seara la secție iar polițiștii pufneau că e crunt ce urmează", povestește Cristian Bucată pe Facebook.

„Singura alinare este că mama a trecut cu bine peste șocul descoperirii casei răvășite de hoți. Are probleme cu inima, mai ales după moartea tatălui meu acum aproape un an. De altfel, hoții au furat banii de parastas și de cruce nouă, singurii bani puși deoparte din salariul ei", adaugă el.

Bărbatul a mai spus că, în loc să înceapă săptămâna de lucru muncind la firma sa, a trebuit să stea pe drumuri ca să facă plângere la poliție.

„Așa că în loc să-ți vezi de firmă că începe o săptămână nouă cu o grămadă de treburi de rezolvat, tu lunea în amiaza mare lași deoparte proiecte, mailuri, clienți, soție, copii și te apuci: cumpără și schimbă butuc, du-te la poliție, stai după amprente etc. Nu ai timp de nervi și frustrare.

Înțeleg că după primii 500 urmează alte câteva mii de infractori ce vor fi eliberați grație Partidului Salvați Deținuții. Și că statistica oficială spune că 80% din ei vor recidiva din păcate. Deja au apărut știri cu recidiviști. Azi noi am fost ghinioniștii, voi aveți grijă și dați mai departe cui credeți că i-ar prinde bine un sfat de prudență", mai scrie acesta.