ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Are doar 13 ani, dar ar putea oricând să concureze cu cinci adulți deștepți. O fetiță din Galați a fost acceptată în Mensa, o organizație fondată în Marea Britanie, din care fac parte cei mai inteligenți oameni de pe Planetă, conform știrilekanald.

Alexandra-Maryam are 13 ani și un IQ comparabil cu cel al savanților care au schimbat  lumea.

„Am dat o singură testare. Inițial nu am știut despre ce e vorba. Mi-a spus tata. Când a venit rezultatul? Eram fericită.", a spus aceasta.

Doar trei la sută din populația planetei are abilitățile ei de geniu. Specialiștii care i-au evaluat inteligența intuitivă au acceptat-o fără să stea pe gânduri în Mensa - organizația din care fac parte cei mai deștepți oameni ai lumii.  

„Sunt niște teste grilă, sunt date 8 secvențe într-un cadru și trebuie să o intuiești pe a 9-a. Sunt niște teste care vizează conexiunea între emisferele cerebrale și rapiditatea cu care poți să găsești soluții", a spus Nicoleta Dimofte, mama Alexandrei.

Când nu pictează sau nu compune puzzle-uri cu 1 000 de piese, Alexandra rezolvă exerciții la matematică. 

„Nu stăm să o ajutăm la teme. Parcă o dată sau de două ori, când ea de fapt căuta atenție. Ne-am dat seama că erau exerciții foarte ușoare, dar ea solicita numai ca să stăm cu ea", a spus Cătălin Dimofte, tatăl Alexandrei.

Chiar dacă sistemul educațional din România nu are o nișă pentru copiii supradotați, Alexandra nu vrea să studieze în străinătate.

„Mi-ar plăcea aici, în România, pentru că sunt obișnuită cu totul", a spus fetița.

Deși este foarte apreciată în străinătate, statul român sau inspectoratul școlar nu au recompensat-o niciodată pentru rezultatele ei. 

„Nu, nu cred că statul român este interesat de așa ceva”, a spus mama fetiței.

Profesorii de la Colegiul „Costache Negri", unde Alexandra învață, sunt bucuroși că o au ca elevă. O minte ca ei întâlnesc o dată la multe generații.