ACTUALIZARE 14:30 Ziaristul gorjean Narcis Daju scrie pe pagina de facebook că există informații conform cărora fetița a fost aleasă în mod deosebit pentru că ar fi compatibilă pentru un transplant de rinichi.

„Există indicii că fetița a fost cerută insistent de familia din SUA pentru a i se preleva organe. :((


ASTFEL, PE LÂNGĂ TESTELE OBIȘNUITE DE SĂNĂTATE, FETIȚEI I S-AU FĂCUT ȘI TESTE DE COMPATIBILITATE!!!

EXISTA INFORMAȚII CONFORM CĂRORA UNUL DINTRE COPIII FAMILIEI DIN SUA ARE URGENTĂ NEVOIE DE UN RINICHI!!!

În cadrul vizitelor făcute în perioada de adaptare, americanii au spus că li se cuvine Sorina pentru că au plătit 30.000 de dolari ca să ajungă la ea!!!

Rog divele și divii din presa centrală să înțeleagă că acest caz și adevărul sunt mai importante decât șampania și caviarul cu care se-ndoapă ei pe la recepțiile Ambasadei SUA”, scrie jurnalistul.
 
Știrea inițială

O fetiță de 8 ani din Baia de Aramă a fost smulsă din brațele persoanei care a crescut-o timp de șapte ani, pentru a fi dată spre adopție unui cuplu de americani, informează Pandurul. Numele lor este Gabriel și Ramona Săcărin.


Sorina a crescută de mică de către familia asistentului maternal Mariana Șărămăt de la vârsta de un an și opt luni, alături de altă fetiță și după ce acesteia i s-a desfăcut contractul de muncă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți (DGASPC) a considerat că fetița stă ilegal acolo. Ziaristul Narcis Daju spune că această concediere a fost făcută înadins pentru ca DGASPC să aibă motiv să dea copilul spre adopție. Aceeași sursă precizează că instituția nu a respectat procedurile legale în acest caz, care prevedeau că asistentul maternal are prioritate la adopție și mai mult de-atât, autoritățile s-au făcut că nu văd că fetița ar fi putut adoptată în țară, lăsând termenul legal pentru acest lucru să expire.

Familia asistentului maternal s-a luptat în instanță pentru copil, judecătorii din Mehedinți dându-le dreptate. La apel, însă, la Craiova, instanța a dat o sentință favorabilă americanilor.

Oamenii acuză că americanii s-au lăudat că au intervenit la însăși Gabriela Coman, șefa Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și spun Sorina ar fi „costat” 30.000 de dolari.  Mai mult, cei de la DGASPC ar fi scris în rapoartele de compatibilitate că fetița s-ar fi atașat de americani, ceea ce, judecând după modul în care s-a comportat în momentul în care a fost luată de-acasă, nu este cazul.

Cealaltă fetiță a familiei, Andreea, este șocată de ceea ce i se întâmplă celei pe care ajunsese să o considere sora ei, spune tatăl Sorinei.

Duminică, la Baia de Aramă, mai multe zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei statului român de a o înstrăina pe Sorina. Detalii acestui caz le puteți citi aici.
 
Vineri, 21 iunie, Sorina a fost luată cu forța de către poliție.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews