Micuța Evelina din Ținutul Herța, regiunea Cernăuți, s-a născut acum 9 luni, dar spitalul nu l-a părăsit niciodată. Medicii ucraineni au tot repetat că șansele la viață sunt foarte mici. Născută în august 2018, fetița deja a noua lună se află în spital, după ce, născută cu gastroschizis (cu organe interne în exterior), a trecut prin mai multe operații dificile, informează Bucpress.

Părinții Evelinei sunt români din Ținutul Herța, regiunea Cernăuți. Aceștia au refuzat la avortul propus de medicii ucraineni, spunând că nu au dreptul moral și creștin să ucidă pruncul. Decizia nu a fost una ușoară, însă lupta de după nașterea micuței pentru supraviețuirea ei este una dintre cele mai grele și costisitoare.  Mama Evelinei, Olimpia Cobelia din satul Bairachi (Mogoșești), regiunea Cernăuți, susține că de la prea multe intervenții chirurgicale și „reacționarea cu întârziere” la problema apărută din partea personalului medical, a început un proces necrotic. După trei operații, medicii au lăsat-o pe Evelina fără intestinul subțire. După două septicemii grave, părinții auzeau din partea medicilor doar prognoze negative. Toți spuneau că fetița nu are nicio șansă….

Între timp, intestinul a crescut cu 10 cm, însă sănătatea micuței a fost tot timpul atacată de infecții, antibioticele devenind un lucru zilnic și obișnuit pentru ea. „Când a împlinit 7 luni, ni s-a spus că micuța va muri de infecție și că trebuie să mă împac cu acest lucru. Nu am mai putut rezista, am plâns cât am putut și l-am rugat pe soțul meu să găsim un tratament peste hotare, să găsim o șansă”, povestește mama micuței.

Părinții au fost ajutați de oameni cu inima mare și micuța Evelina a ajuns la Roma, tratamentul Evelinei continuând în spitalul Bambino Gesù Vatican. „Aici pentru prima dată am auzit de la medici că Evelina va trăi. Am ajuns aici într-o stare gravă. Medicii au stabilizat starea ei și continuă tratamentul. Ea se simte mai bine….”, susține doamna Olimpia.

Clinica din Italia a emis o factură de 36000 de euro, care ar acoperi cheltuielile legate de tratamentul Evelinei. Familia de români din Ucraina nu are acești bani. Oricine dorește să o ajute pe micuță este invitat să doneze. Viața Evelinei din Ținutul Herța poate fi salvată!

 
Ajutoarele bănești pot fi transferate direct pe contul spitalului, dar obligatoriu cu mențiunea pentru Evelina Kobelia (în engleză):

IBAN IT 54 T030 6905 0201 0000 0063 876

SWIFT: BCITITMM700 

Românii din Ucraina pot să doneze indirect (pe contul părinților) în grivne (UAH), cont: 5168 7573 6466 3262 – beneficiar Cobelea Olimpia, iar cei de peste hotare în euro, cont 5168 7453 2040 9946 – beneficiar Marian Cobelya.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews