ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Având în vedere că este Ziua Internațională a Copilului, dar și pentru că ne apropiem de Duminica Părinților și a Copiilor din Biserica Ortodoxă Română, facem cunoscută rugăciunea pentru copii și tineri a Patriarhului Daniel, pe care Întâistătătorul românilor a compus-o personal pentru cei mai mici dintre noi:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Tatălui Ceresc, Care ai binecuvântat copiii și ai zis: Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, Care ai privit cu drag pe tânărul ce Te-a întrebat: Doamne, ce sa fac ca să moștenesc viața de veci, Tu Care ai înviat din morți pe fiul văduvei din Nain, pe fiica lui Iair și pe prietenul Tău Lazăr, binecuvântează cu harul și cu iubirea Ta pe toți copiii și tinerii din lume; ocrotește pe toți copiii botezați în numele Tău însemnându-se cu semnul Crucii Tale; îndreptează tinerețile și luminează cu lumina Ta cea sfântă viața tinerilor din Biserica noastră; sporește iubirea copiilor față de părinți și a părinților față de copii, înmulțește râvna copiilor și tinerilor pentru carte și respectul și recunoștința lor față de educatorii, învățătorii și profesorii lor.

Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, vindecă mulțimea copiilor și tinerilor bolnavi în familii, în spitale, în cămine de copii, alină-le suferința și dăruiește răbdare și dragoste celor care îngrijesc de ei: părinți, medici, asistente și asistenți.

Doamne Iisuse Hristoase, Păstorule mult milostive, mângâie cu Duhul Tău Cel Sfânt, pentru rugăciunile Maicii Tale și ale tuturor sfinților, mulțimea copiilor orfani sau părăsiți de părinții lor, a copiilor întristați și singuri, săraci și neajutorați; dăruiește tuturor adulților dragoste părintească pe care să o arate copiilor fără de părinți și fără de adăpost.

Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul lumii, dăruiește speranță și tărie sufletească tinerilor dezorientați și fără ideal, descurajați și fără speranță pentru viitor; dăruiește părinților copiilor, slujitorilor Bisericii, autorităților civile și tuturor oamenilor de bună credință sporită grijă pentru prezentul și viitorul copiilor și tinerilor din țara noastră, ca ei să poată simți că trăiesc sub binecuvântarea Ta, într-o țară binecuvântată de Tine, într-un popor care poartă numele Tău de la creștinarea sa ca popor nou în lume.

Binecuvântează, Doamne, pe toți educatorii, învățătorii și profesorii care au grijă de copii și tineri, îi ocrotesc și îi îndrumă, îi ajută și îi formează să devină oameni credincioși și înțelepți, harnici și darnici, buni și cinstiți, milostivi și curajoși spre slava Preasfintei Treimi și demnitatea poporului nostru. Amin.