ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina Șișcanu a stârnit numeroase reacții după ce a publicat pe Facebook o imagine în care își alăptează fetița de câteva luni.

Pe lângă cei care au apreciat fotografia și au aprobat maternitatea afișată fără pudoare, mulți s-au declarat ofensați și au criticat-o considerând că este „un gest de prost gust", „nepotrivit" sau „rușinos", unele comentarii fiind chiar injurioase. 

Vedeta a ținut să le răspundă acestora din urmă, declarând că alăptatul în public este „un gest cât se poate de natural", iar „indecența este doar în mințile primitive ale unora".

Mesajul Cristinei a fost însoțit și de o poză sugestivă, în care își alăptează micuța în timp ce se află la o piscină.

„Nu îmi va fi niciodată rușine să îmi alăptez copilul în public! Presupusa indecență este doar în mințile primitive ale unora. Este un gest cât se poate de natural, mai mult decât atât... înălțător! Este Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân! În România doar 30% dintre femei își alăptează bebelușii în primele șase luni de viață, deși 95% dintre ele pot alăpta cu succes. Le mulțumesc mămicilor care au fost alături de mine susținând firescul", a scris Cristina Șișcanu.

La rândul lui, Mădălin Ionescu și-a arătat susținerea, declarându-se surprins că românii pot accepta „marea dezbrăcare națională de pe litoral", dar condamnă  o mamă care alăptează. De asemenea, realizatorul TV a precizat că soția sa a decis să inițieze „o campanie pentru normalitate".  

„Da! Soția mea a alăptat în public! OK, erau una, doua persoane în apropiere (pe o rază de 10-15 m)! Ce faci dacă ai născut și alăptezi? Nu mai ieși din casă? Nu mai ai dreptul să trăiești? Dacă ai ieșit la o piscină publică sau într-un parc și bebelușul cere să fie alăptat, îl lași să se chinuie? Să plângă vreo 20 de minute până apuci să ajungi la mașină? Ce femei sunt acelea care nu înțeleg ce traumă poate reprezenta pentru un sugar privarea de alăptat în momentul X? Ați luat-o razna de tot? Acceptați marea dezbrăcare națională de pe litoral și de aiurea, dar condamnați o mamă care-și hrănește copilul în public? Atât de tare v-ați îmbolnăvit? În ce lume trăiți? Ce vi s-a întâmplat până acum? Ce infern purtați în voi? P.S. Sunt atâtea femei care au trecut prin episoade urâte pentru că și-au «permis» să alăpteze în public, încât Cristina a decis să inițieze o campanie pentru normalitate! Alăptarea în public nu trebuie să fie o sfidare a unor norme sociale, dar nici nu trebuie să fie condamnată! Nu suntem în Evul Mediu!", a scris Mădălin Ionescu pe Facebook.