ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea a patru frați care și-au pierdut mama cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun i-a determinat pe mii de oameni să doneze bani pentru ca copiii ei să aibă un viitor mai bun.

Pe rețelele de socializare a circulat un videoclip emoționant, în care cel mai mare dintre copii, Micah, care și-a pierdut mama, Sheneice Simms, cu doar câteva săptămâni înainte de sărbători, le-a urat vecinilor săi „Crăciun Fericit”.

În înregistrarea video, preluată de Daily Mail, Micah este văzut sunând, în ziua de Crăciun, la ușa vecinilor săi, însă un robot telefonic automat îl informează că nu este nimeni acasă.

Îndemnat să lase un mesaj, el spune: „Crăciun fericit! Asta e tot ce am de spus. Am vrut să mă simt mai fericit ieșind să spun Crăciun fericit. Mama mea a murit acum câteva săptămâni. Atât am avut de spus: Crăciun fericit. Îmi plac decorațiunile de pe ușa voastră.”

În aceeași noapte, vecina, Sharon Gonzalez, a postat clipul pe pagina personală de Facebook cu un scurt comentariu.

„Acest băiat mi-a bătut la ușă astăzi când eram plecați. Nu-l cunosc, dar mesajul lui mi-a frânt inima. În primul rând vreau să-ți spun și ție Crăciun fericit și îmi pare rău pentru pierderea mamei tale. Știu cum este să nu-i ai pe cei dragi alături de tine în timpul sărbătorilor. Știu că ai spus că faci asta pentru a te simți fericit, dar m-ai făcut și pe mine fericită”, a încheiat ea.

În curând, postarea a devenit virală și mulți au comentat că au fost mișcați de video și că s-ar bucura să ajute familia băiatului.

Doar câteva zile mai târziu, Sharon a actualizat postarea, explicând că a localizat-o pe mătușa lui Micah, Sherell Ferrer. Sharon s-a conectat la un GoFundMe pentru a strânge bani pentru copiii lui Sheneice.

Potrivit GoFundMe, mama, Sheneice Simms, „a decedat subit” la vârsta de 33 de ani, pe 29 noiembrie, „lăsând în urmă patru copii mici care acum se confruntă cu un viitor fără mama lor iubită”.

Cauza morții ei este necunoscută.

„Sheneice a fost inima și sufletul familiei ei, o mamă devotată care a muncit neobosit pentru a-și îngriji copiii. Plecarea ei subită a lăsat un gol care nu poate fi umplut niciodată, iar durerea pe care o trăiesc copiii este nemăsurată”, se menționează în postare.

În mai puțin de o săptămână de la crearea cauzei, GoFundMe a strâns până acum aproximativ 150.000 de dolari de la aproape 5.000 de donatori, mai mulți oameni făcând donații individuale de 1.000 de dolari.