ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șovîi Rodica (37 de ani), din satul Prigoria, comuna Prigoria, județul Gorj, mamă a doi copii cu vârsta de 4, respectiv 8 ani, suferă de un diagnostic dur: leucemie acută mieloblastică.

Pentru a nu-și pierde mama, cei doi copii fac un apel către românii care au inimă mare să dea mână cu mână pentru a strânge suma de 60.000 de euro, necesară tratamentului care ar salva-o pe Rodica Șovîi, disponibil la o clinică din Germania.

„Totul a început în urmă cu 3 luni când am simțit niște palpitații la inima și stări de amețeală. Am mers la medic pentru analize de rutina. Atunci s-a constatat ca aveam anemie și insuficient sânge în organism. Pentru a ajunge la aceste concluzii a trebuie sa ma plimb din spital în spital începând cu Târgu Cărbunești, Târgu Jiu ca in final sa descoperim la Spitalul din Craiova acest diagnostic crunt, LEUCEMIE acuta mieloblastică, o afecțiune care nu lasă celulele sa ajungă la maturitate rezultatul ducând la scăderea cantității de sânge din corp și mai departe va imaginați dumneavoastră, nici nu mai vreau sa explic.

După o cura de chimioterapie la Craiova am fost transferata la București și trecută în același timp pe lista celor care au nevoie de transplant cu celule stem.

Momentan sunt după a doua cură de chimioterapie, urmând și altele pana când organismul va fi suficient de pregătit să suporte un transplant si pana se va găsi un donator compatibil. Deocamdată sunt pe lista de așteptare, rugați-va și pentru mine sa pot rezista până atunci.

Copilașilor le este dor de mine, mie mi se rupe sufletul de dorul si de suferința lor, iar soțul face săptămânal naveta intre București si Târgu Jiu încercând sa incurajeze si copiii si pe mine. Totul a devenit atât de obositor si sufocant din punct de vedere financiar. Chiar dacă spitalizarea si tratamentul este suportat de stat, cu totii stim ca atunci când avem pe cineva drag bolnav în familie, pe tot parcursul acestui proces medical de spitalizare sau recuperare, sunt cheltuieli personale aferente care depășesc cu mult puterea financiara a unei familii normale din Romania.

Deși ne este greu sa o facem, va rugam totuși sa fiți alături de noi in aceste momente cumplite. Știu ca boală, necaz si sărăcie este peste tot… de aceea ne mulțumim si cu putin, pentru ca puținul tău înseamnă mult pentru mine”, a povestit ea pentru siteul Speranța pentru România.

Conturile în care se poate dona sunt pe numele Șovîi Constantin, al soțului:

RO47BTRLRONCRT0251778801 - LEI
RO94BTRLEURCRT0251778801 - EURO

Detalii se pot obține la numărul de telefon: 0763381028