ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mașină marca Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) ce i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, primită cadou în anii ’70 de la statul Iran, este lăsata în paragină pe o stradă din București, acoperită de praf, frunze și înconjurată de gunoaie.

Autoturismul a fost filmat la începutul lunii de reprezentanții Abandoned Cars & Vehicles of Romania, iar înregistrarea a fost postată pe YouTube. Din filmul realizat se observă că mașina nu a mai fost mișcată de mult timp, ștergătoarele fiind acoperite de frunze, geamurile – acoperite de un strat gros de praf, iar partea din dreapta-spate a plafonului este ușor înfundată.

Mașina a fost primită de Ceaușescu de la șahul Iranului în 1974.

Autoturismul de colecție care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu era foarte puțin rulat când a fost vândut prin casa de licitații Artmark, cu 40.000 de euro, unui cuplu iranian. Licitația pornise de la 4.000 de euro.

Mașina, un Paykan Hillman-Hunter, a fost construită, sub comandă, special în Iran și are bordul de lemn și tapițerie din piele, fiind echipată cu un motor relativ mic, de 1.500 de cmc și 54 de cai putere.

Dotată cu o cutie de viteze în patru trepte, mașina ajungea la o viteză de 145 de kilometri pe oră.

În momentul vânzării la licitație, mașina avea doar 2.600 de kilometri la bord.