ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă ordonanță pentru creșterea salariilor mici de la stat și aplicarea, în acest an, a legii care elimină plafonul pentru indemnizațiile de creștere a copilului. Sunt obiective asumate de noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru.

Noul ministru al Muncii vrea să înceapă lucrul la o nouă ordonanță de urgență privind salariile bugetarilor. Actul normativ, care ar urma să fie aplicat de la 1 august, ar viza doar majorarea lefurilor mici. Dragoș Pîslaru a explicat că misiunea acestuia nu va fi să înlocuiască legea, așa cum își propunea documentul care a provocat demisia predecesoarei sale, Ana Claudia Costea, ci să o completeze.

„Fosta ordonanță încerca să substituie legea cadru de salarizare, schimbând grilele de la un cap la altul. Noua ordonanță se concentrează doar pe zona masată în jurul salariului minim de 1.250 de lei, încercând să ridice doar pe cei cu salariile cele mai mici, până la un anumit prag, care va indicat prin suportabilitatea financiară. Această OUG, indiferent cum o facem, tot vom necăji pe cineva. Am vrea ca din august 2016 să poată intra în vigoare, astfel ca salariul în plată din septembrie să poată fi dat conform noii ordonanțe”, a spus noul ministru al Muncii.

Pîslaru susține că vechea ordonanță privind salarizarea bugetarilor, retrasă la presiunea sindicatelor, a fost realizată în mare grabă: „Ordonanța respectivă a fost elaborată într-un interval de mai puțin de 24 de ore de Ministerul Muncii și cel de Finanțe, care au validat niște cifre.”

Vineri, noul ministru al Muncii ar urma să discute cu sindicatele pe tema noii ordonanțe de urgență privind salariile bugetarilor, potrivit digi24.ro.